Foci

A FIFA kizárta az átigazolásból a Realt és az Atléticót

atlético madrid-real madrid (atlético madrid)
atlético madrid-real madrid (atlético madrid)
A két klubot pénzbüntetéssel is sújtotta a nemzetközi szövetség.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A nemzetközi szövetség honlapján található közleményben az alábbi olvasható:

A két klub megszegte a nemzetközi átigazolásokra, valamint az utánpótláskorú játékosok regisztrációjára és szerepeltetésére vonatkozó szabályokat. Az átigazolási tilalom értelmében a két csapat a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost a FIFA TMS-rendszerébe.

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyitott átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Pontosabban megvehetik az adott játékost, de 2017/18-as szezon előtt nem regisztrálhatják a keretükbe.

A FIFA 90 napot adott a kluboknak arra, hogy rendezze az ügyben érdekelt játékosok helyzetét. Az eltiltás a távozó futballistákra nem vonatkozik, így az Atlético és a Real is eladhat, valamint kölcsönadhat játékost az adott időszakban.

A szabályok megszegéséért az Atlético Madridot 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA.

Az FC Barcelona a 2015-ös átigazolási időszakokból volt kizárva hasonló okból, így a katalánok tavaly januárban és nyáron sem szerződtethettek úgy játékost, hogy az rögtön bevethető legyen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik