atlético madrid-real madrid (atlético madrid)
Foci

A FIFA kizárta az átigazolásból a Realt és az Atléticót

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 14:11

A két klubot pénzbüntetéssel is sújtotta a nemzetközi szövetség.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot is kizárta két átigazolási időszakból, miután a két klub megsértette a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A nemzetközi szövetség honlapján található közleményben az alábbi olvasható:

A két klub megszegte a nemzetközi átigazolásokra, valamint az utánpótláskorú játékosok regisztrációjára és szerepeltetésére vonatkozó szabályokat. Az átigazolási tilalom értelmében a két csapat a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost a FIFA TMS-rendszerébe.

A FIFA csütörtöki közlése szerint a spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyitott átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Pontosabban megvehetik az adott játékost, de 2017/18-as szezon előtt nem regisztrálhatják a keretükbe.

A FIFA 90 napot adott a kluboknak arra, hogy rendezze az ügyben érdekelt játékosok helyzetét. Az eltiltás a távozó futballistákra nem vonatkozik, így az Atlético és a Real is eladhat, valamint kölcsönadhat játékost az adott időszakban.

A szabályok megszegéséért az Atlético Madridot 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA.

Az FC Barcelona a 2015-ös átigazolási időszakokból volt kizárva hasonló okból, így a katalánok tavaly januárban és nyáron sem szerződtethettek úgy játékost, hogy az rögtön bevethető legyen.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Basel's midfielder Mohamed Elneny celebrates after scoring during the UEFA Europa League football match between Fiorentina and Basel on September 17, 2015, at the Artemio Franchi Stadium in Florence.  AFP PHOTO / TIZIANA FABI / AFP / TIZIANA FABIEgyiptomi játékost igazolt az Arsenal
Újabb magyar futballista igazolt Lengyelországba