Foci

Tökéletes évkezdés: már dobogón a Juventus

A Fiorentina is nyerni tudott, a Roma mozgalmas meccsen ikszelt, az AC Milan pedig kikapott a Serie A 18. fordulójában.

Történelmien pocsék volt a címvédő Juve szezonkezdete az olasz labdarúgó-bajnokságban, azonban a jelek szerint a torinóiak visszataláltak a helyes ösvényre. A Sassuolo ellen október végén még kikaptak Massimiliano Allegri fiai, azóta azonban zsinórban hét bajnokit is megnyertek, az első 2016-os fordulóban ráadásul a sereghajtó Hellas Veronát fogadták.

A Juve semmit sem bízott a véletlenre, már az első félidőben eldöntötte a meccset: Dybala a 8. percben lőtt szépségdíjas gólt szabadrúgásból, majd a szünet előtt Bonucci fejére varázsolta oda a labdát szintén pontrúgásból, a védő pedig a kapuba bólintott. A Verona a második félidőben sem jelentett veszélyt a hazai kapura, így az volt csak a kérdés, mennyivel nyer a Juventus. Végül a csereként beállt Zaza állította be a 3-0-s végeredményt, az Öreg Hölgy fellépett a dobogóra, igaz a Napoli este még visszaelőzheti egy Torino elleni pontszerzéssel.

Videó – Dybala gólja megadta a tökéletes alaphangot a Juventusnak:

Közben az élen is helycsere történt, Paulo Sousa együttese, a Fiorentina Palermóban nyert 3-1-re. A firenzeiek sem lehetnek teljesen nyugodtak: ha az Inter este nyerni tud az Empoli otthonában, akkor újra a milánóiak hátát nézi majd a mezőny.

A játéknap legmozgalmasabb meccsét a Chievo stadionjában rendezték, ahol a vendég AS Roma már 2-0-ra is vezetett 37 percnyi játék után, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak. Úgy tűnt, végül mégis a Farkasoké lesz mindhárom pont Falque találata után, ám Pepe pontot mentett a hazaiaknak.

Az AC Milan hiába borította fel a pályát otthon a Bologna ellen, a vendégek szerezték a találkozó egyetlen gólját Giaccherini révén.

Eredmények – Serie A, 18. forduló

AC Milan – Bologna 0-1 (0-0)

Juventus – Hellas Verona 3-0 (2-0)

Chievo – AS Roma 3-3 (1-2)

Palermo – Fiorentina 1-3 (0-2)

Lazio – Carpi 0-0

Udinese – Atalanta 2-1 (2-0)

Sassuolo – Frosinone 2-2 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik