Foci

Nem nehéz kitalálni, mi lehet Gary Neville újévi fogadalma

Újabb győzelmet aratott a Villarreal, három pontra vannak a Realtól.

Az óév utolsó napján rendezték a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának zárómérkőzését. Az El Madrigalban a Villarreal fogadta a Valencia együttesét. A vendégek az egy hónapja kinevezett Gary Neville irányításával még nem nyertek mérkőzést a bajnokságban, a Sárga Tengeralattjáró otthonában sem ők voltak az esélyesek.

A találkozó első félidejében a vendéglátók játszottak aktívabban, de nem tudtak átjárni a remek napot kifogó Jaume Domenech eszén. A fordulást követően már a Valencia is életjelet adott magáról, amikor jött a találkozó első és egyben mindent eldöntő találata.

A 64. percben Bruno Soriano végzett el szabadrúgást a tizenhatos előteréből, kísérlete pedig a vetődő kapus mellett a jobb sarokban kötött ki (1-0).

Az angol edző irányításával így továbbra is nyeretlen a Valencia. Nem csodálkoznánk, ha újévi fogadalma az lenne, hogy 2016-ban megszerzi első győzelmem a ligában. Könnyű dolga az idei első fordulóban sem lesz, ugyanis a Real Madrid látogat vasárnap este a Mestallába.

Szezonbeli tizedik győzelmével a hazaiak feljöttek a tabella negyedik helyére, három ponttal lemaradva Cristiano Ronaldóék mögött.

Eredmény – La Liga, 17. forduló

Villarreal – Valencia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bruno Soriano (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik