Foci

Luis Enrique: A 2015-ös év már a múlté

Jövőre is a legjobb akar lenni csapatával Luis Enrique, az FC Barcelona vezetőedzője.

A katalán futballklub az idén öt trófeát gyűjtött be, a spanyol bajnokság és kupa megnyerése mellett a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is a legjobb lett, közben pedig győzött az európai Szuperkupa-mérkőzésen.

A tréner szerint játékosainak ismét arra kell törekedniük, hogy a legjobbak legyenek – írja az MTI.

Én nem tulajdonítok túlzott jelentőséget az emlékeknek. A 2015-ös év már a múlté, innentől engem 2016 érdekel, illetve az, hogy megint a legjobbak legyünk

– fogalmazott a Real Betis szerdai legyőzését követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, ezzel együtt gratulálni kell a Barcelona labdarúgóinak, akik a szurkolókat eredményes és egyben szép játékkal szórakoztatják.

A cél az, hogy ismét nyerjünk. Már rögtön 2016 első mérkőzésén, azután pedig versenyben kell maradnunk, hogy újabb trófeákat gyűjthessünk be

– hangsúlyozta.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A Barcelona az élen várja az új évet a bajnokságban, s legutóbbi találkozóján szerzett négy találatával megdöntötte a Real Madrid naptári évre vonatkozó spanyol gólrekordját. A fővárosi együttes 2014-ben 178 gólig jutott valamennyi sorozatot egybevéve, míg a Barcelona 180-nal fejezi be 2015-öt.

Minden játékos képes fejlődni, ahogy az edző és a szakmai stáb is

– vélekedett Luis Enrique, jelezve egyben, hogy bár nagyon eredményes évet zártak, azért jó néhány dolgot minden bizonnyal rosszul csináltak.

Akadtak olyan mérkőzések, amelyeken nem játszottunk igazán jól, másokon az ellenfél akár fölénk is nőtt, a legjobbak összevetésében pedig kicsik a különbségek. A siker apróságokon múlik, úgyhogy van még teendőnk.

Lionel Messi, a csapat argentin sztárjátékosa, aki a Betis ellen 500. alkalommal viselte hivatalos mérkőzésen az FC Barcelona mezét és a 425. gólját szerezte, úgy véli, nem lesz egyszerű az idei sikereket megismételni.

Figyelembe véve, hogy mit értünk el, nehéz lesz hasonlóan eredményesen futballozni jövőre, de megpróbáljuk, mint mindig. Erős a keret, nagy a lelkesedés és a kedv ahhoz, hogy megint komoly eredményeket érjünk el. Mindenesetre meg fogjuk próbálni, és majd meglátjuk, mire megyünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik