Foci

La Liga: A riválisok bucira verték a Realt, megtört egy átok a Barca ellen

Sokan a világ legerősebb labdarúgó-bajnokságaként tekintenek a spanyol pontvadászatra. Mi nem tennénk ilyen nagy kijelentéseket, ám az biztos, hogy valóban az egyik legszórakoztatóbb sorozat a La Liga. Össze is gyűjtöttük, szerintünk melyik volt az öt legérdekesebb mérkőzés, amin még most is lehet vitatkozni.

Február 7., 22. forduló: Atlético Madrid – Real Madrid 4-0 (2-0)

A Matracosok az elmúlt években jelentősen megerősödtek, Diego Simeone irányításával sikerült háromszereplőssé varázsolniuk a spanyol bajnokságot. Ennek a Barcelonát és a Realt leszámítva mindenhol örülnek.

Az Atlético februárban ráadásul felnégyelte városi riválisát.

A hazaiaktól már a 10. percben kidőlt sérülés miatt a csapat motorja, Koke, ám ez sem gátolta meg őket abban, hogy móresre tanítsák ellenfelüket. Tiago és a csereként beállt Saúl az első félidőben juttatta kétgólos előnyhöz az Atlétit, majd a második játékrészben Griezmann és Mandzukic forgatta meg a kést a Realban. Az Atlético az 1951-52-es szezon után győzte le újra oda-vissza a madridi riválisát a bajnokságban.

Február 22., 24. forduló: Real Sociedad – Sevilla 4-3 (1-1)

Egy példa arra, hogy a nagy hármason túl is van élet a La Ligában. A Real Sociedad volt az előző szezon óriásölője, a Real, az Atlético és a Barcelona is elvérzett az Anoetában. Na meg a Sevilla is, de milyen meccsen!

A baszkok kétszer szereztek vezetést, az andalúzoknak azonban mind a kétszer volt válaszuk, Gameiro 78. perces büntetőjével pedig már a vendégeknél volt az előny. Ehhez képest egyetlen pontot sem szereztek, mert a Sociedad szenzációs hajrát vágott ki,

Xabi Prieto fejese után pedig a baszkok örülhettek.

Október 3., 7. forduló: Sevilla – FC Barcelona 2-1 (0-0)

Talán a túlzott elvárások miatt is, de a sevillai labdarúgócsapat eléggé beragadt a szezon elején, sorra jöttek a vereségek és nem csak a bajnokságban, hanem a többi sorozatban is. Október elején ráadásul Unai Emery mumusa, a Barcelona látogatott a Pizjuán stadionba.

Bár a katalánok nélkülözték a sérült Lionel Messit, így is ők voltak az esélyesebbek. Ehhez képest a Sevilla már az első félidőben előnybe kerülhetett volna, a szünet után pedig meg is lepte ellenfelét házigazda és 2-0-s vezetéshez jutott. Neymar tizenegyesével szépített ugyan a Barca, a végén azonban Sandro a kapufát találta el ziccerben.

A Sevilla végül 2-1-re nyert, Unai Emery 20 meccs után végre először győzelmet ünnepelhetett a Barcelona ellen.

November 21., 12. forduló: Real Madrid – Barcelona 0-4 (0-2)

Ha a spanyol bajnokságról beszélünk, akkor megkerülhetetlen az El Clásicó. Az őszi csörte ráadásul több szempontból is emlékezetes volt. A Real nem kezdte rosszul a szezont, noha sok kritika érte Rafa Benítezt a csapat unalmasnak vélt játéka miatt. A blancók ráadásul a Barcelona előtti bajnoki rangadó előtt kikaptak 3-2-re Sevillában, így mindenki arra számított, hogy Benítez leparkolja a buszt a hazai tizenhatos előtt.

A Barcelona azonban azt csinált a riválisával, amit akart.

A katalánok sorra vezették a támadásokat, Suárez a 11., Neymar a 39. percben volt eredményes. A második játékrészben az addig is szenzációsan játszó Iniesta tette fel aznapi teljesítményére a koronát, Suárez az utolsó negyedóra kezdete előtt állította be a 0-4-es végeredményt.

December 20., 16. forduló: Real Madrid – Rayo Vallecano 10-2 (4-2)

Az előbb említett találkozó is hozzájárult ahhoz, hogy Benítez körül megfagyjon a levegő. Így jutottunk el odáig, hogy az év vége felé már egy 10-2-es győzelem után is arról beszélt mindenki,

mikor és kire cseréli spanyol szakembert a fővárosi együttes.

Danilo góljával vezetett a Real, ezt fordította meg a Rayo. Utána azonban kiállították Titót, majd még az első félóra letelte előtt kilenc emberre fogyatkozott a Rayo, Raúl Baena kapta meg a második sárgáját. Innentől kezdve nem volt megállás, az összesen négy gólig jutó Bale vezérletével kiütötte ellenfelét a Real Madrid. Mindezek ellenére sem volt felhőtlen az öröm a klub körül, sokan Benítez jövőjéről beszéltek, valamint arról, hogy Cristiano Ronaldo még egy ilyen összecsapáson is képes volt fancsali képet vágni.

Hiába no, a Realról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik