Foci

Bréking: bukott szövetségi kapitányunk NB2-es csapatot kapott új évre

Az északírek elleni vereség után menesztett Pintér Attila  alulról építi újra önmagát.

A hírt, miszerint ex szövetségi kapitányt igazolt a Mezőkövesd elüthetjük egy tréfával is akár, így: Pintér Attilának legalább nem kell munka mellett kommunikációs tréningre járnia, mert a BAZ-megyei kisváros nem esik messze szülőhelyétől, Salgótarjántól, ergo egészen biztosan nem ráerőltetett körmondatokkal, hanem a maga stílusában oltja a taktikát majd a fejekbe. Itt érteni fogják őt így is, nem úgy, mint a külhonból ideiglenesen hazalátogató kiválogatottak (úgymint Szalai Ádám), meg az őt állandóan támadó, cikiző magyar sportmédia szakmunkásai.

De ne tréfálkozzunk itt kérem más kárára, mert “Pinyő” szövetségi kapitányként akkorát bukott, hogy azt hittük a bibliai hét szűk esztendő jön el számára. És nem. Tállai András parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes úr képében 2014 szeptembere, azaz bő egy esztendő érkezett a megmentő.

mezokovesdzsory.hu
Tállai András elnöknek levágták a felét – mi lesz ebből? Fotó: mezokovesdzsory.hu

A mezőkövesdieknek épp egy ilyen felkészült, munkamániás szakemberre van szükség ahhoz, hogy a nemrég még első osztályú “Zsóry FC”, amely tizenöt forduló után tíz ponttal leszakadva a listavezető Gyirmóttól a hatodik helyen áll éppen, 2016 nyarától újra a Fradi, az Újpest és mondjuk a szomszédvár, Diósgyőr ellen meccselhessen, ne pedig a Soroksár, vagy a Balmaz Kamilla állja az útját.

Legalábbis szerda kora délután valami ilyesmit állított Tállai, aki sok más funkciója mellett a klub elnöke is.

Volt helyi szavazás is, fölállítottunk egy rangsort a jelöltek közt. Szempont volt, hogy nagy tapasztalata legyen, tudjunk tőle tanulni, valamint értékelje a munkát, az összefogást. Az első helyen Pintér Attila szerepelt. Tizenegy nap alatt sikerült megegyeznünk vele, örülünk, hogy elvállalta a munkát. Kitűztük a célokat, vázoltuk a feltételeket. Január 4-én kezdi a csapat a felkészülést

– olvashatóak a klub honlapján az elnök szavai. És most tartsunk az olvasás közben egy kis szünetet, menjünk le alfába és képzeljük el Pintért, mint tanár. Brrr. Egészen bizarr a kép.

Az új vezetőedző nem kertelt, kijelentette, nem szereti a langyos vizet. Szavaiból egyértelműen kiolvasható, azért fogadta el a Zsóry és nem valamelyik NB1-es klub – állítása szerint volt ilyen is – ajánlatát, mert a messze földön híres Zsóry termálvíz nemhogy langyos, hanem jó meleg, 33 fokos és gyógyhatású is egyben, nem úgy, mint példának okáért a fehérvári Gaja-patak, amely vize inkább hideg.

Pintér ezek után eldurrantotta a frissen kinevezett magyar labdarúgó edzők egyes számú kliséjét, ne várjanak tőle semmit, főképp azonnali csodát ne, mert

“új csapatot kell építeni, amelyhez türelem kell és fokozatosság”.

Az ex kapitány székfoglaló beszédében eztán, annak rendje és módja szerint mindenkit elbizonytalanított, amikor kijelentette:

Szükségünk lesz erősítésre és biztosan lesznek távozók is. Mindenki megkapja azonban a bizonyítási lehetőséget, két-három hét áll majd rendelkezésére, hogy megmutassa, helye van a csapatban.

Ezek után az elnök Tállai Andráson – mégis csak ő biztosítja a magas szintű munkához és az oktatáshoz a feltételt – kívül egyedül Ulbert Tibor kapusedző érezheti magát biztonságban, mert vele Pintér folytatja a munkát.

Jegyezzük fel ezt a napot. 2015. december 30.-án Pintér Attila megkapta a második esélyt az élettől és minden és mindenki helyére került Mezőkövesden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik