Foci

TOP5 legjobb igazolás 2015-ben

Persze, mint minden összeállítás ez is totálisan szubjektív. Ezért tessék vele vitatkozni!

1, Kevin de Bruyne – Wolfsburg – Manchester City

A Chelsea-től a Wolfsburgnak kölcsönadott, majd 2014 januárjában 15,4 millió fontért végleg kivásárolt ifjú belga a Bundesligában táltosodott meg. A tavalyi szezonban 72 mérkőzésen 20 gólt szerzett és számolatlanul adta a gólpasszt. A fiatal támadó középpályást szinte az összes nagy klubcsapat csábította, végül a Manchester City nyerte a licit-háborút, a maga 52 millió fontos ajánlatával. A szezon első felére egyértelművé vált, hogy nem okozott csalódást. Alapembere lett a csapatnak, Manuel Pellegrini vezetőedző töretlenül hisz benne, sorra osztogatja a gólpasszokat és minden támadásban kulcsszerepet vállal. A City nem miatta halványabb a vártnál. A manchesterieknél lejátszott 13 meccse alatt négy gólt és hat gólpasszt szerzett. Az ára egy év alatt háromszorosára nőtt. Még mindig csak 25 éves.

2. Douglas Costa – Sahtar D. – Bayern München

A Bayern München óriási üzletet csinált mikor a Transfermarkt által 24.5 millió fontra taksált Douglas Costát elhozta a Sahtar Donyeckből.  A bajoroknak csak 21 millió fontot kellett letenni a brazilért az asztalra, aki meg is hálálta a bizalmat.

A villámgyors szélső ugyan csak 12 meccsen két gólnál és két gólpassznál jár, de óriási nehézségek árán tudják csak feltartóztatni az ellenfelek, így remekül pótolja a folyamatos sérülésekkel bajlódó Robben-Ribéry párost.

3. Carlos Bacca – Sevilla – AC Milan

A Milan évek óta hullámvölgyben van és évek óta próbálnak valakit igazolni, aki majd ontja a gólokat és kimenekíti őket a gödörből. Az idei nyár gyökeres változásokat hozott a vörös-fekete gárdánál. Megköszönték a helyi legenda Filippo Inzaghi edzői munkáját, helyére pedig a Sampdoriánál szárnyaló szerb Sinisa Mihajlovicsot igazolták. Az új edző egyből két csatárral erősített, a Liverpoolból kölcsönvette a balhés Balotellit és 21 millió fontért megvásárolta a Sevillanál fénykorát élő Carlos Baccát.

Az olasz nem sokat tudott idáig mutatni ugyanis sorozatos sérülésektől szenved, de a kolumbiai ellenben termeli a gólokat. Meghatározó embere lett a csapatnak, 15 meccsen 6 gólt és 1 gólpasszt vállalt.

4. Evgen Konoplyanka – Dnipropetrovsk – Sevilla

 

Hogy ki? Ő mégis ki? És miért van a listán? Záporozhatnak most a kérdések, de azt gondoljuk, nem érdemtelenül került fel listánkra. Tavaly az Europa Liga döntőjéig menetelő ukrán csapat vezéregyénisége volt, nyáron pedig a Sevilla csapott le a lejáró szerződésű ukrán tehetségre. A még mindig csak 20 éves villámléptű szélső remekül érzi magát az andalúziai város csapatánál, 17 meccsen két góllal és hat gólpasszal próbálja feledtetni Baccát. szerzett.

5. Stevan Jovetic – Manchester City – Inter 

A 26 éves montenegrói játékos nem találta a helyét a Manchester Citynél, az edzők csak csereként számítottak rá. Ezt megelégelve döntött úgy, hogy el akarja hagyni az Etihad Stadiont és meg sem állt a San Siro-ig. Először kölcsönbe került az olaszokhoz, majd az Inter véglegesítette a szerződést, összesen 14 millió fontot költve a játékosra.

Jovetic többször tett olyan nyilatkozatot, miszerint végre úgy érzi megtalálta a helyét és elmondhatatlanul boldog, hogy Roberto Mancini vezetőedző bizalmat szavazott neki.

Tíz mérkőzésen három gólja mellé két gólpassz társul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik