Foci

Megosztozott a pontokon a United és a Chelsea, élre állt az Arsenal

A manchesteriek az első félidőben egyszer a lécet, egyszer pedig a kapufát találták el. Végül be kellett érniük 0-0-val. Az Arsenal a Bournemouth-t verte.

A Manchester United labdarúgócsapatának nagyon nem megy az utóbbi hetekben, a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette Louis van Gaal együttese, a holland tréner alatt pedig erősen inog a kispad. Hétfőn ráadásul rangadó várt a Vörös ördögökre a Chelsea ellen, és noha a londoniak sem muzsikálnak fényesen a szezonban, mióta leváltották José Mourinhót, azóta egy meccset nyert, egyen pedig döntetlent játszottak a fővárosiak.

Az első félidőben a United volt sokkal aktívabb, az idény egyik legjobb félidejét produkálták. Mata már a találkozó elején eltalálta a keresztlécet, majd Martial lőtt kapufát negyed órával később.

Így kezdett a United:

A második játékrész kezdetén mind a két kapusnak bravúrt kellett bemutatnia, majd Matic lőtt az égbe ajtó-ablak helyzetben. Emellett a hazaiak reklamáltak kétszer szerintük elmaradt büntető miatt. A hajrában a manchesteriek hiába rohamoztak, a vendégvédelem biztos lábakon állt, maradt a 0-0. Ha az eredménnyel nem is, a mutatott játékkal elégedettek lehetne Rooney-ék.

Matic ordító ziccere:

Közben az Arsenalra hazai pályán kicsit ráijesztett az újonc Bournemouth, ám a londoniak kerültek előnybe a 27. percben, Gabriel szerezte meg első gólját a klub színeiben. A második játékrészben aztán a gólpasszos Özil is betalált, az Ágyúsok ezzel behúzták a kötelezőnek mondható győzelmet és megelőzték a Leicester Cityt a tabella élén, igaz, a Rókák kedden játszanak a Manchester Cityvel.

Eredmények – Premier League, 19. forduló

Manchester United – Chelsea 0-0

Arsenal – Bournemouth 2-0 (1-0)

West Ham United – Southampton 2-1 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik