Foci

A Chelsea klubigazgatója elárulta az okot, amiért elküldték Mourinhót

Michael Emenalo a Chelsea televízió kamerái előtt mesélte el a döntés hátterét.

A nigériai Michael Emenalo annak ellenére nem egy ismert labdarúgó szaktekintély – Magyarországon biztosan nem az -, hogy 2011 óta ő a Chelsea sportigazgatója. Nem véletlen hát, hogy Roman Abramovic tulajdonos, miután meghozta döntését, és csütörtök délután  menesztette Jose Mourinho edzőt, az 50 éves klubalkalmazottat tolta előtérbe, ő adott magyarázatot a döntés hátteréről.

Nos, a Chelsea-tévében elhangzott sarokpontok a következőek:

„Eredménytelenség, tapintható viszály volt a menedzser és játékosok között. A tulajdonosnak mérlegelnie kellett, hogy mi a jó a klub számára és arra kényszerült, hogy meghozza ezt a nehéz döntést. A Chelsea az egyik legnagyobb klub a világon, ezért az, hogy csak egy ponttal vagyunk a kiesőzóna előtt, már nem volt tolerálható”.

Így fogalmazott a sportigazgató, aki hozzátette ugyanazok a játékosok alkotják a csapatot, akik az előző szezonban megnyerték a bajnokságot és a Ligakupát és minden bizonnyal most is betartottak mindent, amit a menedzser kért tőlük.

Emenalo a jövőt illetően vannak tervek a nyilvánvalóan megoldásra váró helyzetre és abban is biztos, hogy minden rendben lesz szombatra és innen kezdve valóban a játékosok felelőssége, hogy a Sunderland ellen pályán bizonyítsanak és feljebb lépjenek a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik