Foci

Rendkívüli ülés a Chelsea-nél, kirúghatják Mourinhót

A bajnoki címvédő botrányos szezonrajtot tudhat a háta mögött, és még nem látja a fényt az alagút végén. A Chelsea hétfőn kikapott a listavezető Leicester otthonában (is), és 16 forduló elteltével mindössze 15 pontot gyűjtött.

Közhellyel élve mondhatnánk, így változik a világ rendje, de ez most tényleg igaz.

Tavaly decemberben a Leicester utolsó, a Chelsea első volt a tabellán, most előbbi áll élen a rangsorban, míg utóbbi csak a 16. helyen áll.

A DailyMail információi szerint Roman Abramovich klubelnök szerdán rendkívüli ülést tart, melyen a vezetőség tagjai, Bruce Buck, Marina Granovskaia, Eugene Tenenbaum és Michael Emenalo vesznek részt.

Amikor 2013-ban Mourinho visszatért a Stamford Bridge-re, a vezérkar 3-2 arányban szavazott neki bizalmat. A mai voksolás is szoros lesz.

Tavaly toronymagasan lett bajnok a Chelsea, szinte azonnal szerződést is hosszabbítottak a portugállal, aminek most lehet meg a böjtje.

A heti 250 ezer fontot kereső Mourinho ugyanis elbocsájtása esetén 40 millió fontot kapna a klubtól a kontraktusban leírtak szerint.

Más kérdés, hogy mikor 2007-ben távozott a csapattól, Abramovich simán kifizetett neki és stábjának 16 millió fontot, majd néhány héttel később küldött neki egy Ferrarit is hálája jeléül.

Az orosz tulaj eddig kiállt kedvence mellett, de kérdés, hogy meddig tart a bizalom és mikor telik be az a bizonyos pohár.

Ma talán választ kapunk minderre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik