Foci

Böde Danit pokoli fájdalom gyötri

A Fradi támadójának még mindig akkora a bokája, hogy lehetetlen a pontos diagnózist megállapítani. Minimum három hónapra tippelik a kihagyást.

A Fradi–Újpest NB I-es bajnoki (0-1) ötödik percében abban a pillanatban ütközött a ferencvárosi Böde Dániel az újpesti Litauszki Róberttel, amikor jobb lábával éppen talajt fogott. Az válogatott támadó lábfeje letapadt, bokája természetellenesen aláfordult, egy pillanatig lényegét tekintve a sípcsontján állt. (Aki kíváncsi a horror sérülésre, az itt nézheti meg.)

A ferencvárosi rajongók közül sokan támadták Litauszkit, mondván, szándékosan lerúgta a Fradi-kedvencet, de többek közt a játékos édesapja is cáfolja ezt:

“Rosszul lépett, nézni is rossz, mekkora a daganat, amire kapja a jeget. Véglegeset nem tudni, úgy tudom, egy hét, mire a daganat eltűnik, s csak utána vizsgálhatják komolyabban az orvosok. Vagy műtik a bokaszalagjait, vagy kés nélkül hozzák rendbe”

– válaszolta a lap érdeklődésére Böde István, aki a a borsonline.hu kérdésére azt is elmondta, fia szombat és vasárnap este csak egy-egy órát tudott aludni, azóta is pokoli fájdalom gyötri.

A papa szerint fiának volt már hasonló sérülése, de azt követően két hét után talpra állt.

Dr. Boross György ortopéd-traumatológus szerint most nem fog. “Szerencsésebb esetben csak megnyúlik a bokaszalag, de részleges vagy teljes szakadás is előfordulhat, utóbbit operálni kell. A teljes gyógyulás minden esetben nagyjából három hónapot vesz igénybe” – mondta a szakember. Szerencsés esetben tehát a bajnoki rajtra már egészséges, játékra kész állapotban lehet Böde Dani, így nem szállt el az Eb-esélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik