Foci

Gera Zolit rendkívül megviselte a Újpest elleni vereség

A zöld-fehérek 86-szoros magyar válogatott játékosa szerint egyszerűen nem tudták felvenni a játék ritmusát az Újpest ellen.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fradi hazai környezetben maradt alul (0–1) az ősi rivális Újpesttel szemben az NB1 19., egyben a téli szünet előtti utolsó fordulóban. Hozzátesszük, a hazaiak drukkerei talán el is felejtették, milyen érzés, amikor az imádott klubjuk kikap. Arról, miként élték meg, hogy az FTC pályaválasztóként, bő két éve, egészen pontosan 31 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériája szombat este megtört, Gera Zoltán nyilatkozott honlapunknak.

Nagyon sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, de nem játszottunk jól a mai meccsen, magunkhoz képest semmikép. Ennél többre vagyunk képesek. Sokszor maradtunk le az ellenfelünkről, majd a játékunk is kapkodóvá vált, különösen a második félidő elején bekapott gól után” – mesélte csalódottan a mérkőzést után a válogatott középpályás.

Három fordulóval ezelőtt negatív rekordot döntött nézőszám tekintetében az OTP Bank Liga. 9 555 néző volt kíváncsi a hat meccsre. A Fradi rutinos középpályása éppen azért volt különösen csalódott, mert a hivatalos adatok szerint 17 489-en tekintették meg az összecsapást a Groupama Arénában (a fordulót összesen 29 246  néző látta), viszont a zöld-fehéreknek saját közönségüket végül nem sikerült megörvendeztetniük.

MTI
Gera Zoltán valamit nem ért, ezért faggatja Kassai játékvezetőt Fotó: MTI

Frusztráló kilencven percen vagyunk túl. Nagyon rossz érzés, hogy az utolsó bajnoki mérkőzésünket ennyi szurkoló előtt nem tudtuk megnyerni, ráadásul az Újpest ellen. Persze előfordul, mert ilyen a futball, de rendkívül sajnáljuk!” – fogalmazott az angol West Bromwich Albiont és a Fulhamet is megjárt labdarúgó.

A magyar szuper rangadó előtt, szombaton 18 órától kezdődött a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolása. Mint kiderült, nemzeti csapatunk a Cristiano Ronaldo által fémjelzett portugálokkal, a szomszédos Ausztriával, valamint a skandináv Izlanddal került egy kvartettbe.

Gera Zoliban azonban a olyan mély nyomott hagyott benne a derbi, hogy a sorsolást firtató kérdésünkre azt válaszolta: “Bocs, de pillanatnyilag még nem tudok ezzel foglalkozni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik