Foci

Foci Eb 2016: Izlandon piszkosul örülnek nekünk

Ellenfeleink eddig csak udvariasan ízlelgették a 2016-os Európa-bajnokság F-csoportjának beosztását. Mára már megérkezett az első kissé lesajnáló nyilatkozat.

A szombat esti párizsi sorsoláson kiderült, hogy a magyar labdarúgó-válogatott az F jelű négyesbe került, ahol Portugália, Ausztria és Izland legjobbjai ellen kell felvenniük a versenyt. Az osztrákok ellen kezdjük a tornát június 14-én, az izlandiak és a portugálok következnek majd a sorban.

Érdekes, mindenki örül. Itthon és ellenfeleinknél egyaránt.

Szövetségi kapitányunk, Bernd Storck úgy vélekedett, Magyarország nehéz csoportba, erős ellenfelek közé került, ennek ellenére örül a riválisoknak és a magyar együttesnek semmi vesztenivalója nincs az F csoportban.

Csányi Sándor elnök egyenesen továbbjutást vizionált. Úgy fogalmazott, könnyebb és nehezebb ellenfeleket is kaphatott volna a magyar csapat a szombati sorsoláson, de reményei szerint Bernd Storck szövetségi kapitány együttese továbbjut az F csoportból, de legalábbis tisztességesen helytáll.

Bár ellenfeleink szövetségi kapitányai visszafogottan és udvariasan nyilatkoztak a magyar válogatottról, mint ellenfélről, ellenben egy izlandi sajtómunkatárs örömében már úgy csapkodja a térdét, mint a pótselejtező előtt a norvég szakkommentátor.

Tómas Thór Thórdarson, az izlandi 365 Media újságírója az nso.hu kérdésére fantasztikusnak a csoportbeosztás, mert a harmadik kalapból egyértelműen Magyarország volt a kívánt ellenfél, hiszen minket biztosan le tudnak győzni. Szerinte Ausztria végez a kvartett első helyén, Portugália másodikként jut tovább, Izland pedig megelőzi Magyarországot és ott lesz a legjobb tizenhat között.

Megjegyezzük, a norvég kolléga csúnyán pofára esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik