Foci

A DVSC nagyon simán verte az MTK-t, győzelemmel búcsúzott stadionjától a Vidi

A labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában a találkozó első nagy gólhelyzete az MTK-é volt, a vezetést azonban a Loki szerezte meg, Horváth Zsolt némi szerencsével ugyan, de bevette a fővárosiak kapuját. Innentől kezdve a hajdúságiak rendkívül magabiztosan őrizték előnyüket, az MTK erejéből csak felvillanásokra futotta. A második játékrészben a meccs hőse, Horváth két további alkalommal keserítette korábbi csapatát. A végén ugyan összejött a szépítés az MTK-nak, megérdemelten nyert a DVSC.

A Videoton együttese utolsó bajnoki meccsét játszott a Sóstói Stadionban, amit hamarosan lebontanak, hogy felépüljön az együttes új otthona. Stadionbúcsúztató ide, vagy oda, túl sokan azért nem voltak a lelátón, a vidi.hu szerint összesen 2531-en. Ők azt láthatták, amint a hajrában a csereként pályára küldött, fiatal Géresi Gyurcsó szabadrúgása után közelről a léc alá bombázott, eldöntve ezzel a Paks elleni meccset. Gyurcsó így gólpasszal búcsúzott a székesfehérvári drukkerektől, a szerződése lejár a télen és nem hosszabbít. A Vidi egyébként feljött a második helyre, ami kisebbfajta bravúr ahhoz képest, hogy indult a fehérváriak szezonja.

Újra a győzelem ösvényére lépett a DVTK, amely otthon győzte le az újonc és sereghajtó Békéscsabát 2-0-ra, a vendégek tíz emberrel fejezték be az összecsapást. A Vasas és a Haladás is otthon diadalmaskodott: előbbi némi meglepetésre a Budapest Honvédot, utóbbi a Puskás Akadémiát győzte le. A szombathelyiek is ezen az összecsapáson búcsúztak a stadionjuktól, a vas megyei együttes új arénájának építése a tervek szerint a jövő év elején kezdődik.

Eredmények – OTP Bank Liga, 19. forduló

DVSC-TEVA – MTK 3-1

Diósgyőr – Békéscsaba 2-0

Vasas – Budapest Honvéd 2-1

Haladás – Puskás Akadémia 2-1

Videoton – Paks 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik