Foci

A Barca már megint elszórakozott egy megnyert meccset, nem is akárhogy

A meccs előtti sajtótájékoztatón Luis Enrique arról beszélt, hogy ez a Depor sokkal jobb a tavalyinál, előkelő helyen állnak a tabellán és jól játszanak idén. “Tetszik a Depor, nem a legkellemesebb ellenfél a japán klubvilágbajnokság előtt.” Igaza lett.

A klubvébéről azt mondta, nem örül neki, hogy itt kell hagyniuk a spanyol ligát, de ha már mennek, szeretnék megnyerni. Reményei szerint a most még sérült Neymar is pályára léphet majd.

A két csapat összeállítása és a cserék

Az első félidőben masszívan tartotta magát a Depor, Víctor Sánchez del Amo csapata legtöbbször hét emberrel védekezett, de néhány kontrával felértek Bravo kapuja elé is.

A 39. percben Leo Messi a második szabadrúgását már belőtte, Lux kapus tehetetlen volt, 25 méterről tekert a támadó. Ez volt Leo ötödik gólja a szezonban, a hosszú sérülése után kezdi visszanyerni formáját. (1-0)

A második félidő elején kicsit fáradtan mozgott a Depor, már nem támadtak annyit, a védekezésben is egyre lassabban értek oda. De a katalánok csak egy gólt tudtak lőni.

A 62. percben Iniesta indított támadást, Messi gólpaszt adott Rakiticnek, a tizenhatoson kívülről lőtt nagy gólt a horvát középpályás, az elsőt a ligában ebben a szezonban. (2-0)

A 77. percben szépített a Depor, Lucas Pérez, a csapat legeredményesebb játékosa lőtt gólt, a csapat góljainak ötvenöt százalékát ő lövi. Ezzel pedig felpörgött a meccs az utolsó percekre. (2-1)

A 86. percben már aludt a Barca, Álex Bergantiños egyenlített. (2-2)

A címben megfogalmazott állításról: a Barcelona csapatának van egy nagy problémája idén, ez pedig nem a sérültek nagy száma.

Az ellenfél szépítő vagy egyenlítő találatai után már nem tudnak felpörögni. Most is ez történt. És az előző fordulóban is, a Valencia ellen. Akkor Santi Mina egyenlített öt perccel a vége előtt.

Ez két meccs alatt négy pont, amit elszórt a Barcelona, hat helyett csak kettő.

A Barcelona ezzel a győzelemmel nem tudott ellépni a többiektől. A Real és az Atlético Madrid is csak vasárnap játszik, előbbi utazik a Villarealhoz, utóbbi fogadja a Bilbaot.

Jelen állás szerint a katalánoknak 35, az Atléticonak 32, a Realnak 30 pontja van.

FC Barcelona – Deportivo de La Coruña, Liga BBVA, 15. forduló

2 – 2 (Messi, 39., Rakitic 62., ill. Pérez, 77., Álex Bergantiños, 86.)

(Kép: a szabadrúgásból eredményes Messi ünnepel a Camp Nouban, Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik