Foci

Eb 2016: mindent megtesz a szurkolókért Párizs

Változatos gasztronómiai kínálattal és látványos programokkal várja Párizs azt a mintegy hárommillió látogatót, aki a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán érkezik jövőre a városba.

Az események tervezett központja az Eiffel-torony lábánál fekvő Mars-mező lesz, ahol szurkolói zónát alakítanak ki. Itt egy óriáskivetítőn – amely Jean-Francois Martins, a főváros turizmusért felelős előadója szerint Európa legnagyobb kivetítője lesz – a torna minden mérkőzését meg lehet majd tekinteni.

A programismertetőn elhangzott, hogy a november 13-i terrortámadások után a biztonság nagyon fontos szerepet kap. A 120 ezer néző befogadására alkalmas Mars-mezőt lezárják, csak ellenőrzés után lehet oda bejutni, a rendre pedig több száz rendőr vigyáz majd.

A szurkolói zónán belül érezzék jól magukat az emberek. Ott csak akkor avatkozunk majd közbe, ha randalírozást tapasztalunk

– fogalmazott Martins.

A Szajna partján felállítandó sátrakban mind a 24 résztvevő ország ételspecialitásait megkóstolhatják az érdeklődők, s a fővárosban 600 önkéntes segíti majd a drukkereket az eligazodásban.

Párizs mintegy tízmillió eurót költ a futballszurkolók szórakoztatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik