Foci

11 milliárd forint TAO-pénz jutott eddig Felcsútnak

Idén a Magyar Labdarúgó Szövetség 1,73 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá.

szövetség honlapján elérhető adatbázisból derül ki mindez, amely alapján az mfor.hu tárta fel a részleteket. A gazdasági lap összeszámolta, hogy ha az idén megítélt 1,73 milliárdot is sikerül lehívni, úgy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) “egy hajszállal több mint 11 milliárd forintot “kalapozott” össze a TAO-rendszer 2011-es indulása óta”.

A Puskás Akadémiát működtető FUNA idei adókedvezményből 103,5 millió forint személyi jellegű ráfordításokra, 64,8 millió előfinanszírozott nem ingatlan jellegű tárgyi eszköz beruházásra, felújításra, 1,36 milliárd forint utófinanszírozott ingatlan beruházására, felújítására, 206 millió forintot pedig az utánpótlás-nevelés feladatainak ellátására fordít.

A határozatból az derül ki, hogy az utófinanszírozott ingatlanberuházás egy sportcsarnok építését jelenti, melynek I. ütemét fedezik a most jóváhagyott 1,3 milliárdos TAO-ból. Emellett 36,7 millió forintért vesznek egy “Multikár M27C” típusú takarítógépet, 10 és 11 milliót pedig két traktorra költenek el.antian carraro traktor

Antonio Carraro traktor Forrás: trgoagro.si

A Várda Sport Egyesület 1,2 milliárd forinttal áll a TAO dobogó második, míg az Aramis Sport Egyesület a harmadik fokára 517 millió jóváhagyott forinttal léphet fel. Előbbi stadion-, utóbbi sportcsarnok-építkezést finanszíroz belőle. Íme a TOP10 TAO-támogatott a labdarúgásban.

mfor.hu
Forrás: mfor.hu

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik