Foci

Vasas SC: elindulhat az új stadion engedélyezési, és kiviteli tervek elkészítése

 

A Vasas Sport Club november végén aláírta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal az Illovszky-stadion rekonstrukciójával kapcsolatos támogatási szerződés első, 498 076 000 forintról szóló részletét. Ennek köszönhetően a korábban elkészült koncepcióterv alapján elindulhat az engedélyezési, illetve kiviteli tervek elkészítése. Ezt a folyamatot fogja segíteni az Idén február 21-én megalakult és immáron új tagokkal is bővült Illovszky Team.

Markovits László, az Illovszky Team „vezetőedzője” ennek szellemében jelölte ki a „kezdő tizenegyet”. A csapatba a már bent lévő Illovszky Ritán, Raduly Józsefen, Jámbor Jánoson, Dr. Genzwein Ferencen, és a Vasas Szurkolói Klub elnökén, Kálmán Zoltánon kívül most elfogadta a felkérést Dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Dr. Jákó János, a Vasas Sport Club elnökségének tagja, György Tamás, a Vasas Kubala Akadémia főtulajdonosa, Budai Gyula, korábbi Vasas-labdarúgó, Raduly József tanítványa, a Kossuth-díjas újságíró, Vitray Tamás, és a neves sportújságíró, Hegyi Iván is.

A labdarúgó hasonlatnál maradva, Markovits László munkáját szakmai stáb is fogja segíteni, amely a Vasas Sport Club két elnökhelyetteséből, Szabó-Pap Gergelyből és Polgár-Veres Árpádból, illetve a labdarúgócsapat ügyvezetőjéből, Vancsa Miklósból áll.

Markovits László a következőket fűzte hozzá az Illovszky-stadion rekonstrukciójával kapcsolatos fejleményekhez:

“Komoly mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy elindulhat a tervezés folyamata. Az Illovszky Team összeállítása kapcsán kizárólag az volt a célom, hogy ízig-vérig vasasos érzelmű személyek kerüljenek be a csapatba, akiket számos felejthetetlen emlék köt a jelenlegi stadionhoz, és egyben lefedik a Vasas család minden szegmensét. Így tanácsaik, észrevételeik fontosak lehetnek a tervezési folyamat során. Jelen állás szerint március végére befejeződhet a tervezés, majd a Kormány döntésének figyelembevételével akár már nyáron elindulhat a nagyon régen várt kivitelezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik