Foci

Mervó alteregója elintézte a Manchester Cityt

A legutóbbi három bajnokiján már a második vereségét szenvedte el a listavezető.

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 15. fordulójának nyitómérkőzésén a tabellát vezető Manchester City látogatott a Stoke City otthonába. A mérkőzés gyakorlatilag negyedóra alatt eldőlt. A hetedik percben Xherdan Shaqiri beadása után Marko Arnautovic a védőket megelőzve továbbított a kapuba (1-0).

Nyolc perc múlva a svájci szélső egy gyönyörű csel után hatalmas labdát adott az osztrák csatárnak, aki pedig Joe Hart lába mellett a kapuba lőtt (2-0).

A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a manchesteri alakulatnak a szépítő találat sem jött össze. Manuel Pellegrini csapata az utolsó három bajnokiján már másodszor hagyta el vesztesen a pályát. A Liverpool elleni zakó és a Southampton felett aratott győzelem után jött az újabb vereség. Amennyiben a Leicester City, a Manchester United és az Arsenal is győzni tud a fordulójában, akkor a City a negyedik helyre csúszik majd vissza.

Érdekesség, hogy a duplázó osztrák csatárhoz hasonlította Mervó Bencét a Tuttomercatoweb, aki a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé választotta a nyári U20-as világbajnokság Ezüstcipősét.

Eredmény – Premier League, 15. forduló

Stoke City – Manchester City 2-0 (2-0)
Gólszerző: Arnautovic (7., 15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik