Foci

Először kapott ki a Bayern a bajnokságban

Bl-résztvevő csapatot vertek Dárdaiék.

Történelminek nevezhető a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulója. A szezon során ugyanis először kapott ki a Bayern München a pontvadászatban. Pep Guardiola csapata az edzőváltás után szárnyaló Borussia Mönchengladbach együtteséhez látogatott.

Az első félidőben a helyzetek alapján inkább a bajorok álltak közelebb a vezető gól megszerzéséhez, viszont a hatalmas labdabirtoklási fölény most nem volt meg. A fordulás után is megvoltak a vendégek helyzetei, de a gólokat a Gladbach lőtte.

A vendéglátók tizenöt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. Előbb Oscar Wendt, majd Lars Stindl és Fabian Johnson vette be Manuel Neuer kapuját. A vereség mellett talán egy kis örömre ad okot a gárdánál, hogy a hosszú sérülés után visszatérő Franck Ribéry gólt szerzett.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Bajnokok Ligájában még versenyben lévő Bayer Leverkusen csapatát fogadta. Vladimir Darida találatával gyorsan előnyben kerültek a hazaiak, majd emberelőnybe is kerültek. Sebastian Boenisch kiállítása ellenére a november hónap legjobbjának megválasztott Javier Hernandez egalizálni tudott. Egy óra játék után jött John Brooks és eldöntötte a három pont sorsát.

A Stieber Zoltánt végig a kispadon tartó Hamburg hazai környezetben maradt alul a Mainz gárdájával szemben. Szalai Ádám nem került a Hoffenheim meccskeretébe, társai a ráadás hatodik percében szerzett góllal mentettek pontot Ingolstadtban.

Eredmény – Bundesliga, 15. forduló

Hertha BSC – Bayer Leverkusen 2-1 (1-1)
Gólszerző: Darida (7.), Brooks (60.) illetve J. Hernandez (29.)
Kiállítva: Boenisch (17.)
Borussia Mönchengladbach – Bayern München 3-1 (0-0)
Gólszerző: Wendt (54.), Stindl (66.), Johnson (68.) illetve Ribéry (81.)
Hamburg – Mainz 1-3 (0-1)
Gólszerző: Djourou (90.) illetve Sampeiro (16., 51.), Clemens (76.)
Köln – Augsburg 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bobadilla (64.)
Ingolstadt – Hoffenheim 1-1 (0-0)
Gólszerző: Roger (66.) illetve Uth (90+6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik