Foci

A hajrában győzte le az Újpest a Diósgyőrt

dvtk-ute, diósgyőr-újpest (diósgyőr, újpest)
dvtk-ute, diósgyőr-újpest (diósgyőr, újpest)
Hat mérkőzés óta veretlenek a lilák.

A Diósgyőr újpesti vendégjátékával kezdődött meg szombat délután az OTP Bank Liga 18. fordulója. A lilák öt mérkőzés óta veretlenek voltak, míg a miskolciak október közepén nyertek utoljára az NB I-ben.

Már a találkozó negyedik perce beszédtémát szolgáltatott a nézőknek. Jonathan Heris tört be a tizenhatoson belülre, majd Lipták Zoltán kezéről szögletre pattant a labda, Pintér Csaba játékvezető nem ítélt büntetőt. A 11. percben megszerezhette volna a vezetést a DVTK, de Novothny Soma hiába lépett ki ziccerben, Heris beérte őt és blokkolta a lövést.

Húsz perc múlva Mbaye Diagne előtt adódott lehetőség egy hosszú indítás után, de Drazen Okuka szorításában Ivan Radosba lőtt. A következő percben már vezettek a lilák. Egy szabadrúgást a macedón válogatott Enis Bardhi lőtt a sorfal fölött a jobb sarokba (1-0).

A fordulást követően hamar egalizált a Diósgyőr. Koman Vladimir középre ívelt pontrúgása után Novothny az ötösről bólintott a kapuba (1-1). A nagyszerű iramú mérkőzésen mindkét gárda megnyerhette volna a meccset, de a hazaiak részéről Diagne és Nemanja Andric, míg a vendégektől Novothny és Bacsa Patrik sem tudta értékesíteni az előtte adódó lehetőséget.

Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a 88. perc és Diagne. A szenegáli csatár az ide-oda pattogó labdát megszelídítette, majd a bal sarokba csavarta (2-1).

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló

Újpest – Diósgyőr 2-1 (1-0)
Gólszerző: Bardhi (33.), Diagne (88.) illetve Novothny (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik