Foci

Váratlan fordulat a spanyol focicsapatnál

Emlékeznek? A minap azt írtam, hogy manchesteri legenda ül le a valenciai focicsapat kispadjára, miután a Sevilla elleni vereséget követően lemondott Nuno Espirito Santo. A klub Phil Neville-t bízta meg ideiglenesen az együttes irányításával.

Nos, szerdán a Valencia hivatalosan is bejelentette, hogy Neville az új vezetőedző. Csakhogy nem Phil, hanem az angol válogatott szakmai stábjában is dolgozó testvér, Gary. Őt a szezon végéig nevezték ki, és természetesen Phil is marad a klubnál.

Beleborzongtam a lehetőségbe, amit a Valenciától kaptam.

A héten még  Phil Neville irányítja az együttest, neki jut a Barakaldo elleni spanyol Király Kupa-párharc első meccse, illetve az iszonyatosan nehéznek ígérkező szombati bajnoki a címvédő Barcelona ellen. Gary, aki közben az angol válogatottnál is alkalmazásban marad, vasárnaptól veszi át az irányítást, az első mérkőzése a BL-ben lesz a Lyon ellen, ott a továbbjutást kellene kiharcolnia a Valenciának.

A most 40 éves Gary Neville karrierje során 602 alkalommal játszott a Manchester Unitedben, a többi közt nyolc bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert az együttessel. Az angol válogatott mezét 85 alkalommal ölthette magára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik