Foci

Benzema válogatottságába kerülhet a szexvideós zsarolás

A francia miniszterelnök is megkérdőjelezi a Real csatárának helyét a nemzeti csapatban.

Manuel Valls francia miniszterelnök szerint nem biztos, hogy helye van a labdarúgó-válogatottban a zsarolási ügybe keveredett Karim Benzemának, a Real Madrid csatárának.

“Egy nagyszerű sportolónak példát kell mutatnia, s ha erre nem képes, akkor nincs helye a francia válogatottban”

– nyilatkozta a politikus a Europe 1 rádiónak.

Az ügy sértettje, a nyáron egy szexvideóval megzsarolt Mathieu Valbuena, Benzema válogatottbeli csapattársa múlt pénteken a támadó ellen vallott, s egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát.

Benzemát november elején hallgatta ki, s vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s bár később visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba Valbuenával, illetve az ügy további szereplőivel.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítőként lépjen fel s egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy “elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik