Foci

Horvát focicsapatot vásárol Orbán Viktor alapítványa

A Puskás Futball Club Kft. nyilvános ajánlatot tett a horvát első osztály kilencedik helyén álló NK Osijek megvételére.

Minderről a glas-slavonije.hr számolt be. Az NK Osijek a horvát első osztály kilencedik helyén áll, míg a Puskás kft. 100 százalékos tulajdonosa az a Felcsúti Puskás Akadémiát működtető Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, amely megálmodója, alapítója Orbán Viktor miniszterelnök, míg a kuratórium elnöke Mészáros Lőrinc.

A cikk szerint az alapítvány szándéka komoly. A Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát maga Mészáros László és Halmi Tamás írták alá, amelyben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: “a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása”, amelyet kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének.

A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt. Az ajánlatok nyilvános felbontására 2015. december 29-én 12 órakor kerül sor az eszéki városháza nagytermében. A csapattal nyilván a 22 050 fő befogadására képes Stadion Gradski is együtt jár.

A PFLA a 10. helyen áll az OTP Bank Ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik