Foci

Nikolics újabb gólja ezúttal nem ért győzelmet

Városi rangadót buktak el Guzmicsék, zsinórban harmadszor nyertek Lovrencsicsék.

Mindhárom magyar érdekeltségű csapat, a Legia Varsó, a Lech Poznan és a Wisla Krakkó is pályára lépett vasárnap délután a lengyel labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

A góllövőlistát toronymagasan vezető Nikolics Nemanja csapat, a Legia a Podbeskidzie otthonába látogatott. A hazaiak gyorsan előnybe kerültek, majd  az első félidő hajrájában emberhátrányba kerültek. A válogatott támadó a 68. percben egyenlített szezonbeli 17. góljával. A vendéglátók egy hajrában egy öngóllal ismét megszerezték a vezetést, de a ráadásban egalizálni tudott a varsói gárda.

Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás is a Lech Poznan kezdőcsapatában kapott helyet a Lechia Gdansk otthonában megvívott mérkőzésen. Holman Dávid a kispadról nézte végig csapat egygólos győzelmét, amelyhez az is kellett, hogy a hazaiak büntetőt hibázzanak.

Krakkói városi rangadó várt Guzmics Richárd csapatára, a Wisla a Cracovia együttesét fogadta. A válogatott védő végig a pályán volt, de sok örömben nem volt része. Szűk húsz perc után már kétgólos hátrányba kerültek, nem tudtak pontot szerezni.

Eredmény – Lengyel bajnokság, 17. forduló

Podbeskidzie – Legia Varsó 2-2 (1-0)
Lechia Gdansk – Lech Poznan 0-1 (0-0)
Wisla Krakkó – Cracovia Krakkó 1-2 (1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik