Foci

Úgy tűnik, Berki Krisztiánnak nincs köze az FTC-nél eltűnt milliókhoz

Berki Krisztián (Array)
Berki Krisztián (Array)
Berki jogi lépéseket tesz azok ellen, akik azzal vádolták, hogy ő lopta el a pénzt a Fraditól.

A rendőrség korábban azzal vádolta Berki Krisztiánt, hogy az ő nevéhez köthető a Fraditól eltűnt 27 millió forint. Az ügyészség szerint azonban nem állapítható meg bűncselekmény.

A Bors birtokába egy olyan dokumentum jutott, amelyből kiderül, hogy a júliusi ügyészségi határozat szerint a korrupciós és gazdasági bűnügyekre szakosodott rendőröknél indult nyomozást megszüntették Berki ellen.

Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény

– áll a dokumentumban.

Ny. Mihály feljelentése alapján kezdték el a 27 millió keresését a rendőrök. A határozatból az is egyértelmű, hogy különös módon őt sem találták meg. Ennek ellenére négy éven át nyomoztak, ezerötszáz oldalnyi nyomozati anyag született, eredmény azonban nem.

Harminckilenc kifizetési pénztárbizonylat, hat kiadási pénztárbizonylat, és egy 4200 eurós (több mint egymilliós tétel) alapján keresték az eltűnt pénzt.

Az indoklásból kiderül, a bizonylatok nagy részét nem töltötték ki teljes körűen. Hiába szerepelt ezeken szinte mindig a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója – vagyis Berki Krisztián – aláírása, a szignók között voltak eltérések, sőt, sokszor az aláírás-bélyegzőt használták. Azt pedig nem csak ő tehette. A pénztáros vallomása szerint ráadásul nem is mindig annak a neve került a bizonylatokra, aki valójában átvette a pénzt.

Berki elmondta, hogy jogi lépéseket tesz azok ellen, akik azzal vádolták, hogy ő lopta el a pénzt a Fraditól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik