Foci

Berki sokallja a focisták prémiumát

Csütörtökön írtunk róla, hogy lapértesülés szerint mennyit kapnak a magyar labdarúgó-válogatott tagjai azért, amiért kiharcoltak az Európa-bajnoki részvételt. A Sport Plusz úgy tudja, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs 80 millió forintot, majd utána jönnek szép sorban a többiek. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) később megalapozatlannak nevezte ezeket az értesüléseket.

Ugyanakkor a szövetség nem árulta el, mekkora összegről van szó, így a közvélemény a Sport Plusz értesüléseit veszi alapul. Így van ezzel Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász is, aki a Blikknek elmondta: sokallja ezt az összeget.

Abban a győzelemben az életem munkája volt benne. Nagy eredmény a kijutás, szurkoltam is nekik, de ott még helyt kellene állniuk, mielőtt bónuszhoz jutnak. Élsportolóként sokallom a prémiumukat

– mondta Berki, akinek az olimpiai címért 35 millió forint jutalom járt.

A bulvárlap megszólaltatta Szabados Gábor sportközgazdászt is, aki szerint reális a prémium összege, mivel az MLSZ-nek a külföldön játszó játékosok bérezéséhez kellett szabni a jutalmat. Máskülönben kinevettette volna magát a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik