Foci

Egy korai hiba volt a Dortmund veszte az Európa Ligában

Az már korábban eldőlt, hogy a Borussia Dortmund labdarúgócsapata továbbjut az Európa Liga C csoportjából, ugyanakkor a csütörtökön hazai környezetben játszó Krasznodar még nem dőlhetett hátra. Az oroszok már a 2. percben vezetéshez jutottak, a Hummels szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Mamaev értékesítette. Szinte azonnal egyenlíthettek volna a németek, de Hofman azonban a keresztlécet találta el nagy helyzetben.

A vendégek a folytatásban végig jobbak voltak ellenfelüknél, azonban be voltak oltva góllövés ellen. Nem is változott az eredmény a lefújásig, a Krasznodar 1-0-ra nyert, ezzel pedig bebiztosította a továbbjutást. Az utolsó fordulóban az lesz a kérdés, hogy a Krasznodar vagy a Dortmund végez-e a csoport élén. Az egymás elleni eredmény az oroszoknak kedvez pontazonosság esetén.

Mamaev győztes gólja:

Vanczák Vilmos klubja, a Sion is Oroszországban vendégeskedett, a svájciak egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatták volna a továbbjutásukat a B csoportból. Nem tették, kikaptak 2-0-ra, ami azért is rossz, mert így az oroszoknak még minden esélyük megvan arra, hogy befogják őket, márpedig az egymás elleni eredmény a Rubinnak fog kedvezni akkor. Vanczák a kispadról nézte végig a meccset.

Az E csoportban a Dinamo Minszk 1-0-ra legyőzte a Viktorija Plzent, ennek pedig Spanyolországban nagyon örültek: az este a Rapid Wient vendégül látó Villarreal ezzel továbbjutott.

Eredmények – Európa Liga, 5. forduló

B csoport:
Rubin Kazany (orosz) – Sion (svájci) 2-0 (0-0)

C csoport:
Krasznodar (orosz) – Borussia Dortmund (német) 1-0 (1-0)

E csoport:
Dinamo Minszk (fehérorosz) – Viktorija Plzen (cseh) 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik