Foci

A Real Ukrajnában próbál meg magához térni az El Clásico utáni sokkból

Mind a négy szerdai csoportban eldőlhet a továbbjutás kérdése.

Szerdán újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulója. Nézzük meg, hogy mi várható a mai összecsapásokon.

A csoport

A Real Madrid már továbbjutóként várhatja a Shaktar Doneck elleni ukrajnai fellépést. Viszont a szombati El Clásicon elszenvedett súlyos vereség és ötlettelen játék miatt egyáltalán nem mindegy, hogy miként végződik a mérkőzés. Az első fordulóban a madridiak nagyon simán győztek otthon. Viszont a Shaktar mikor, ha nem most próbálna meg megviccelni a királyiakat.

Az ukránok nyilván mindent megtesznek azért, hogy ott legyenek a tavasszal is az európai kupaporondon, még akkor is, ha csak az Európa Ligában. Cristiano Ronaldoék számára pedig a csoportelsőség miatt sem mindegy, hogy sikerrel zárják-e a kirándulást.

A csoport másik mérkőzése pedig gyakorlatilag nem is a két csapatról, hanem egyetlen emberről szól. Aki nem más, mint Zlatan Ibrahimovic. A svéd klasszis először játszik majd a Malmö stadionjában ellenfélként, azóta, hogy 2011-ben távozott a klubtól a holland Ajaxhoz.

A svédek ugyanúgy három ponttal állnak, mint a Shaktar, amennyiben oda akarnak érni a harmadik helyre, most kell nagyot villantaniuk. Már csak azért is, mert az utolsó körben Madridba látogatnak.  A PSG egy győzelemmel bebiztosítja továbbjutását, amely akkor is meglehet, ha nem kapnak ki, a Real pedig nyerni tud Ukrajnában.

B csoport

Talán a legtöbb izgalmat tartogató négyes. Haladjunk időrendi sorrendben, ugyanis magyar idő szerint már este hat órától útjára indul a labda a CSZKA Moszkva – Wolfsburg mérkőzésen. Az oroszok jelenleg négy ponttal állnak, a németek pedig hatot gyűjtöttek eddig össze.

A CSZKA az összes idei pontját hazai pályán szedte össze, így mindenre számíthatnak a németek, csak könnyű mérkőzésre nem. Amennyiben győz idegenben Dieter Hecking csapata, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. Seydou Doumbia és társai pedig a talán az utolsó szalmaszálba próbálnak meg belekapaszkodni.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A másik mérkőzésen a hatpontos PSV Eindhoven látogat a hétpontos Manchester United otthonába, az Old Traffordra. A hollandok nem szeretnek kimozdulni saját kis oroszlánbarlangjukból, ezt jól bizonyítja, hogy Oroszországban és Németországban is kikaptak.

Egy esetleges MU-győzelem az angolok továbbjutását jelentené, viszont egy döntetlennel az utolsó fordulóra maradna a döntés, függetlenül attól, hogy mit játszik egymással a CSZKA és a Wolfsburg.

C csoport

A kvartett két esélyese, a Benfica és az Atlético Madrid szerda este kiharcolhatja a nyolcaddöntőbe jutást. A papírforma szerint mindkét csapat esélyesként lép pályára. A Benfica magyar idő szerint már délután négytől, a kazah Astana otthonában.

A portugálok azonban biztosra nem mehetnek, hiszen Foxiék hazai környezetben még veretlenek (két döntetlen), egy esetleges újabb bravúrral még esélyük lenne az Európa Ligára is. Ehhez viszont az kell, hogy a Galatasaray ne szolgáltassa a játéknap egyik legnagyobb meglepetését.

Lukas Podolski és társai ugyanis a Vicente Calderónban léptek pályára az Atlético Madrid ellen. Diego Simeone csapata egy győzelemmel biztosan ott lesz a legjobb tizenhat közé és akkor viszi magával a Benficát is, függetlenül attól, hogy a portugálok mit játszanak Kazahsztánban.

D csoport

A Juventus otthon lép pályára és egy győzelemmel (adott esetben vereséggel is) továbbmegy a már a tavaszi folytatást korábban bebiztosító Manchester City ellen. Massimiliano Allegri együttese tavaly döntős volt, hatalmas szenzációnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy már télen búcsúzzon.

A Borussia Mönchengladbach már biztosan nem juthat tovább, viszont a Sevillával hatalmasat csatázhat az El-ért. A németeknek most kell győzniük, ha akarnak valamit, az utolsó körben ugyanis Angliába látogatnak. A Sevilla csak akkor tarthatja életben továbbjutási reményeit, ha három ponttal távozik Németországból.

Bajnokok Ligája, szerdai játéknap

A csoport:
Shaktar Doneck – Real Madrid, Lviv 20.45 (TV:Sport 1)

Malmö – Paris Saint-Germain, Malmö 20.45

B csoport:

Manchester United – PSV Eindhoven, Manchester, 20.45 (TV: Sport 2)

CSZKA Moszkva – Wolfsburg, Moszkva 18.00 (TV: Sport 1)

C csoport: 

FC Astana – Benfica, Asztana 16.00 (TV: Sport 1)

Atlético Madrid – Galatasaray, Madrid 20.45 (TV: AMC)

D csoport:

Juventus – Manchester City, Torino 20.45 ( TV: M4 Sport)

Borussia Mönchengladbach – Sevilla, Möchengladbach 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik