Foci

Változás állt be Kleinheisler Lacika ügyében

Úgy hírlik, a Videoton nem zárkózik el a harmadosztályba űzött, de ott sem játszatott válogatott játékosának értékesítését illetően.

Az nso.hu úgy tudja megváltozott a Videoton álláspontja, a téli átigazolási időszakban hajlandóak eladni a támadót.

Eddig a felek falat húztak maguk köré. Miután Kleinheisler László nyáron nem volt hajlandó meghosszabbítani 2016 nyarán lejáró szerződését, a fehérvári klubvezetők behúzták a kéziféket, az NB3-ba vezényelték a tehetséget, de ott sem engedték meccsen pályára lépni.

Aztán jött Bernd Storck, meghúzta a váratlant, amit Kleinheisler egy csodás ballábas góllal hálát meg Oslóban.

Kleinheisler góljaEzzel a találattal szereztünk vezetést Norvégiában. #hírek #24hu

Szerző: 24.hu, 2015. november 12.

 

És, hogy milyen a futball? Egyetlen pazar gól és nyomban az egyik legkeresettebb magyar játékos lett. Kérdés, mennyibe fájhat a játékos téli kivásárlása.

A transfermarkt.com 150 ezer euróra becsüli az értékét, de mivel 23 éven aluli játékosról beszélünk, így pontosabb számot kapunk, ha az UEFA által előírt, kötelező nevelési költséget vesszük kiindulási alapnak.

Mivel Kleinheisler tíz U21-es és két felnőtt válogatott mérkőzésen lépett pályára eddig, így a nevelési költsége akár a duplája is lehet, elérheti a 300 ezer eurót is attól függően, melyik ligában köt ki végül.

Így annak, aki télen el akarja vinni, számításaink szerint legalább ezzel az összeggel kell számolnia és azzal, hogy a Videoton minden bizonnyal “benne szeretne maradni a játékosban”. Azaz az esetleges továbbértékesítéséből, vagy a pályára lépések számától függően további összeg folyhat be majd a fehérvári klub számlájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik