Foci

BL: Ciki potyagólt kapott és nehéz helyzetben a Leverkusen

A Bayer Leverkusen meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott a BATE Boriszovval a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Zenit Szentpétervár ismét legyőzte a Valenciát és továbbra is hibátlan.

E csoport

A Bayer Leverkusen számára kis túlzással az életben maradás volt a tét kedden kora este, a BATE Boriszov vendégeként. Ehhez képest a német klub már a 2. percben hátrányba került, Gordejchuk védhető lövése talált utat a kapuba a német válogatott Leno lábai között. Kissé megfogta ez a találat a leverkuseineket, csak a szünet előttre sikerült felpörögniük, egyenlíteniük azonban sikerült az első játékrészben.

Az ominózus gól:

A második félidőben már a Leverkusen uralta a mérkőzést, a 68. percben pedig góllá érett a mezőnyfölény, Mehmedi egyenlített. Az 1-1 maradt a végeredmény és mivel a Leverkusen a Barcelonával találkozik a záró fordulóban, míg a Roma otthon fogadja a BATE-t, így a németek elég nehéz helyzetbe kerültek.

Eredmény – E csoport, 4. forduló

BATE Boriszov (fehérorosz) – Bayer Leverkusen (német) 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Gordejchuk (2.) illetve Mehmedi (68.)

H csoport

A Zenit Szentpétervár már az előző fordulóban bebiztosította a továbbjutást, így ezúttal csak az volt a kérdés, sikerül-e folytatni a hibátlan menetelést. André Villas-Boas legénysége semmit sem bízott a véletlenre, ugyan a vendég Valenciának voltak felvillanásai, de Shatov és Dzyuba révén az oroszok voltak eredményesek és nyertek 2-0-ra – a spanyolok tíz emberrel fejezték be a meccset. A még mindig hibátlan Zenit így biztosan megnyerte a csoportját.

Shatov gólja sem volt csúnya:

Eredmény – H csoport, 4. forduló

Zenit Szentpétervár (orosz) – Valencia (spanyol) 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Shatov (15.), Dzyuba (74.)

Piros lap: Vezo (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik