Foci

Méretes meglepetéssel tért vissza a Bundesliga

A válogatott szünet után pénteken este Hamburgban tért vissza az európai klubfoci, Borussia Dortmund vendégeskedett az Imtech Arénában. A BVB előtt ott volt a sansz, hogy mindössze két pontra csökkentse a hátrányát a címvédő és listavezető Bayern München mögött, ám Thomas Tuchel legénysége nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

A hamburgiak már a 19. percben vezetéshez jutottak, egy könnyen befújt büntetőt Lasogga értékesített magabiztosan. A félidő végén tovább romlottak a dortmundi esélyek, Holtby csapott le egy eladott labdára, majd higgadtan a hálóba helyezett.

A pontot az i-re a második játékrész eleje tette fel, amikor egy szöglet után Hummels szerzett öngólt, ezzel gyakorlatilag végleg megpecsételődött a Borussia Dortmund sorsa. A hajrában ugyan még összejött a szépítés, a 13. bajnokiján a 15. gólját szerző Aubameyang talált be, de ez sovány vigasz, a Hamburg 3-1-re nyert. Stieber Zoltánt nevezték a mérkőzésre, de nem állt be.

A meccs összefoglalója:

Ez volt a Dortmund második veresége az idényben és ugyan attól nem kell tartania a csapatnak, hogy valaki beelőzné – a Wolfsburg nyolc ponttal van lemaradva -, a Gelsenkirchenben vendégeskedő Bayern München növelheti az előnyét.

Eredmény – Bundesliga, 13. forduló

Hamburg – Borussia Dortmund 3-1 (2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik