Foci

Az olaszok sem akarnak lemaradni a rangadók napján: este Juve-Milan!

A Juventus-AC Milan rangadó emelkedik ki az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának kínálatából, még akkor is, ha ezúttal egyik csapat sem az élcsoport tagja.

A Serie A legutóbbi négy kiírásában győztes torinóiak a gyenge rajt után csak a hetedikek, kilenc ponttal lemaradva az élen álló Fiorentinától, míg a Milan a hatodik, két ponttal megelőzve szombati riválisát. Mindez azt jelenti, hogy mindkét csapatnak óriási szüksége van a három pontra, mert céljuk egyaránt az, hogy a szezon végén Bajnokok Ligája-indulást érő helyen, azaz az első háromban végezzenek.

A mostani idényben eddig mindkét együttes nagyon hullámzóan teljesített, az utóbbi hetekben azonban mintha magukra találtak volna: a Juve a legutóbbi két fordulóban győzni tudott, míg a Milan legutóbbi öt bajnokiján veretlen maradt, ráadásul háromszor nyertesen hagyta el a játékteret.

A Serie A egyik legnagyobb rangadója az utóbbi években egyoldalú volt, a Juventus ugyanis az előző és az azt megelőző szezonban is mindkétszer legyőzte a piros-feketéket, akik legutóbb 2012. november 25-én nyertek a Zebrák ellen.

A kiemelt figyelemmel várt meccsen minden bizonnyal köszöntik majd a Juventus már most legendásnak számító kapusát, Gianluigi Buffont, aki csütörtökön ünnepelte a húszéves évfordulóját annak, hogy – a Parma színeiben, 17 évesen – bemutatkozott az élvonalban. A világbajnok kapus ugyanakkor lehet, hogy a meccsen nem lép pályára, mivel kisebb sérüléssel küszködik.

A hétvégi fordulóban az élcsoport tagjainak papíron nem lesz nehéz dolguk, ugyanis a listavezető Fiorentina a 13. Empolit, míg a vele azonos pontszámmal álló Internazionale a 18. Frosinonét fogadja. A mögöttük egy pont hátránnyal harmadik AS Roma a 16. helyen álló Bolognához, a fővárosiaktól egy pontra lévő Napoli pedig a 19. Veronához látogat.

A Serie A hétvégi menetrendje

szombat:
Bologna-AS Roma 18.00
Juventus-AC Milan 20.45

vasárnap:
Verona-Napoli 12.30
Atalanta-Torino 15.00
Carpi-Chievo 15.00
Fiorentina-Empoli 15.00
Genoa-Sassuolo 15.00
Lazio-Palermo 15.00
Udinese-Sampdoria 15.00
Internazionale-Frosinone 20.45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik