Foci

Storck az éjszaka közepén is a taktikán agyalt

Segítője elmondása alapján volt, hogy már aludt, amikor a kapitány felhívta őt.

Vasárnap a magyar labdarúgó-válogatott a pótselejtező visszavágóján is legyőzte Norvégiát, így kettős győzelemmel kijutott az Európa-bajnokságra. Bernd Storck szövetségi kapitány a csoportmeccsek után és a pótvizsga előtt sok kritikát kapott.

Többek között azért, mert az utolsó négy meccsen csak egyszer nyert a csapat (Feröer-szigetek ellen 2-1-re) emellett nem bírt hazai pályán Romániával, idegenben pedig Észak-Írországgal. Görögországban otthonában pedig hétgólos meccsen szenvedett vereséget.

A norvégok elleni párharc előtt pedig kitette a válogatott stábjából Szabics Imrét, Sallói Istvánt és Andrusch Józsefet. Helyettük érkezett Andreas Möller, Holger Gehrke és Szélesi Zoltán. A kerethirdetés is tartogatott meglepetést bőven, hiszen kimaradt az addig alapembernek számító Tőzsér Dániel, bekerült viszont az idei szezonban a klubcsapatában még pályára sem lépő Kleinheisler László.

A döntések végül őt igazolták, hiszen a nemzeti csapat kijutott a jövő évi franciaországi kontinensviadalra. A jó meglátásai mellett azt sem lehet tőle elvenni, hogy nem tett meg mindent a hőn áhított sikerért.

Csányi Sándor, a szövetség első embere a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, nem látott még ilyen munkamániás embert, mint a német. Erről beszélt a hazaérkezését követően Andreas Möller is a Frankfurter Runschaunak.

Egész éjjel dolgoztunk. Elemeztünk, finomítottuk és fejlesztettük a taktikát, próbáltuk maximálisan feltérképezni a norvégokat. Egyszer az is előfordult, hogy már lefeküdtem, amikor Bernd felhívott, és azt mondta, “Gyere, támadt egy ötletem”. Folyamatosan járt az agya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik