Foci

Orbán: Nem kulloghatunk a világ után, ha tehetségesek vagyunk

A norvégok elleni két győztes mérkőzés nem csupán a futballról szólt, hanem az önbecsülésünkről is, ezért azok is büszkék lehetnek arra, amire válogatott képes volt, akik egyébként nem kedvelik a focit – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Szombathelyen, írja az MTI. A kormányfő a Modern városok program keretében megvalósuló helyi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón újságírói felvetésre reagált a vasárnap esti mérkőzésre.

„Én tudom, hogy a politikai ellenfeleink ezt nem értik, és sosem fogták fel, hogy itt nem a futballról van szó, de az lehetetlen dolog, hogy ha valamiben van tehetségünk, akkor a világ után kullogjunk. Ez nem sportkérdés. Mint minden, ez is önbecsülés kérdése. És most nem történt más, mint hogy ezt lezártuk, és azt mondjuk, hogy mi is vagyunk valakik, hogy pontosan kik, azt majd meglátjuk, mert az majd az előttünk álló években dől el, de hogy valakik vagyunk, az biztos. Az önbecsülés fontos dolog, és ezért, függetlenül attól, hogy valaki szereti e a futballt vagy nem, okkal lehet büszke arra, amire a válogatottunk vasárnap este képes volt” – idézi Orbán szavait a Hír TV honlapja.

Kifejtette: Király Gábor révén a szombathelyiekhez különösen közel állhat ez a győzelem, a vasi megyeszékhelyet pedig a hazai labdarúgás „egyik vidéki fellegvárának” nevezte, ahol egyebek között az Illés Akadémián vagy a Király Gábor által vezetett sportlétesítményben komoly tehetségek nevelkednek.

A miniszterelnök a Szombathelyen épülő Haladás sportkomlexumról kijelentette: az nemcsak az élsportnak és a szurkolóknak épül, hanem a sportolni akaró fiataloknak szüleiknek is, akik számára a gyermeknevelésben komoly támaszt jelenthet a sport, hiszen közös cél, hogy gyermekeikből erős, egészséges felnőtt legyen.

A sportra költött összegeket nem az élsportra költött összegnek látom, hanem a sok százezer magyar kölökre fordított összegnek.

A Szombathelyi Városi Televízió kedd esti műsorának nyilatkozva a miniszterelnök ehhez hozzátette: a válogatott norvégok elleni győzelme „fantasztikus eredmény”, amelynek értékét megnöveli, hogy a továbbjutást nem gólkülönbség számolgatásával, hanem egy „férfiasan vívott csatában” harcolta ki a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik