Foci

Magyar Kupa: Tovább menetel az NB III-as óriásölő

magyar kupa trófea (Array)
magyar kupa trófea (Array)
Három harmadosztályú gárda is bejutott a legjobb nyolc közé.

Folytatta kiváló szereplését az NB III Nyugati csoportjában szereplő HR-Rent Kozármisleny csapata a labdarúgó Magyar Kupában. Az együttes korábban búcsúztatták a Puskás Akadémiát és a Diósgyőrt, igaz egy mérkőzéses párharcban. De ez persze semmit sem von le az érdemeikből.

A nyolcaddöntőben már két mérkőzés dönt a továbbjutásról, a gárda pedig előnyről várhatta a hazai visszavágót a Budapest Honvéd ellen. Az idegenben megszerzett 2-1-s előny után hazai pályán is gyorsan előnybe kerültek, köszönhetően Wittrédi Dávid 19. percben szerzett góljának.

A fordulást követően húsz perccel már kettővel ment az óriásölő, miután Beke Péter is bevette Kemenes Szabolcs kapuját. Az utolsó percben Dusan Vasiljevic még betalált, de ez már nem osztott, nem szorzott. Kettős győzelemmel a legjobb nyolc közé jutott a Kozármisleny.

A szintén a harmadosztályban szereplő Termálfürdő Tiszaújváros a hazai mérkőzés után idegenben is legyőzte 1-0-ra a BLASZ I-ben szereplő Inter CDF együttesét.

A Debrecen az odavágón nem bírt a másodosztályú Szeged 2011-Grosics Akadémia gárdájával. A visszavágón azonban nem hibáztak Kondás Elemér fiai, Farkas Márk öngóljával, valamint Szécsi Márk és Dr. Horváth Zsolt találatával simán bejutottak a negyeddöntőbe.

Harmadik harmadosztályúként ott lesz a folytatásban a Nyíregyháza is, Mátyus János csapatának az is belefért, hogy a második mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végezzen Sopronban. Ugyanis az első találkozón nyertek 4-1-re.

Eredmény – Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

HR-Rent Kozármisleny – Budapest Honvéd 2-1 (1-0) (Összesítésben: 4-2)
Gólszerző: Wittrédi (19.), Beke (67.) illetve Vasiljevic (90.)
Inter CDF – Termálfürdő Tiszaújváros 0-1 (0-1) (Összesítésben: 0-2)
Gólszerző: Angyal (36.)
DVSC-TEVA – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-0 (2-0) (Összesítésben: 3-0)
Gólszerző: Farkas (24. – öngól), Szécsi (43.), Dr. Horváth (87.)
Sopron – Nyíregyháza 0-0 (Összesítésben: 1-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik