Foci

Király Gábor a pótselejtezők legjobb játékosa

A magyar labdarúgó-válogatott oda-vissza legyőzte Norvégiát, ezzel pedig eldőlt, hogy 44 év után lesz ott ismét az Európa-bajnokságon. A két összecsapás egyik legjobbja Király Gábor volt, aki több nagy bravúrt is bemutatott és oroszlánrészt vállalt a kijutásból.

Ezt kiszúrták az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) is, ugyanis szerdán összeállították a pótselejtezők álomtizenegyét, amely Király Gábor nevével kezdődik. Sőt, ő lett a legjobb játékos!

Magyarország 1-0-ra nyert Norvégiában köszönhetően annak, hogy nagy védéseket mutatott be kapusa a legendás melegítőalsóban

– írta róla az uefa.com, amely megjegyezte: ő a második magyar játékos, aki elérte a 100. válogatottságot és ő lehet az első negyvenes, aki pályára lép az Eb-k történetében.

Az ukránokat négyen, a svédeket hárman, az íreket ketten képviselik a legjobbak között, míg Magyarországot és Szlovéniát egy-egy játékos.

A legjobb csapat az UEFA szerint

Király (HUN) – Shevchuk (UKR), Cesar (SVN), Keogh (IRL), Fedetskiy (UKR) – Yarmolenko (UKR), McCarthy (IRL), Forsberg (SWE), Seleznyov (UKR) – Walters (IRL), Ibrahimović (SWE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik