Foci

A megemlékezésről szólt az angol-francia meccs, a törökök kifütyülték a gyászszünetet

Az angol labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a francia csapatot kedden este barátságos mérkőzésen. A találkozót megelőzően – akárcsak Európa-szerte a többi mérkőzésen – egyperces gyászszünettel emlékeztek a pénteki, párizsi merényletsorozat 129 halálos áldozatára, szolidaritásból több ezer angol szurkoló a vendég drukkerekkel együtt énekelte a francia himnuszt (erről ITT nézhet meg egy videót).

A meccsen – melyen Wayne Rooney megszerezte 51. válogatott gólját – az 57. percben pályára lépett Lassana Diarra is, akit nagy ováció fogadott. A gall középpályás unokatestvére is meghalt a párizsi támadások során.

A török szurkolók viszont kifütyülték az egyperces megemlékezést a görögök elleni mérkőzést megelőzően, amely gól nélküli döntetlennel zárult. Természetesen ez az eset nagy visszhangot váltott ki, a 101GreatGoalsnak azonban írt egy török egyetemista, aki azzal magyarázta a jelenséget, hogy Törökországban ez így szokás: nem az áldozatokat fütyülték ki, hanem a terroristákat.

A horvát csapat a szünetben még egygólos hátrányban volt Oroszországban, ám fordított és 3-1-re megnyerte a találkozót.

A szeptemberben rajtoló világbajnoki selejtezősorozatban a magyar csapattal egy csoportban szereplő Svájc 2-1-re diadalmaskodott Ausztriában, míg a portugál együttes két góllal győzött Luxemburgban.

Az Eb-ezüstérmes olasz válogatott a nyolcadik percben hátrányba került a vendég román csapattal szemben, s bár a második játékrészben két találattal fordítani tudott, a vendég együttes a hajrában szerzett góllal döntetlenre mentette a mérkőzést.

Eredmények – keddi barátságos mérkőzések

Anglia-Franciaország 2-0 (1-0)
Oroszország-Horvátország 1-3 (1-0)
Törökország-Görögország 0-0
Luxemburg-Portugália 0-2 (0-1)
Ausztria-Svájc 1-2 (1-2)
Lengyelország-Csehország 3-1 (2-1)
Olaszország-Románia 2-2 (0-1)
Szlovákia-Izland 3-1 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik