Foci

Belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba az U21-es válogatott

Küzdelmes mérkőzésen sikerült legyőzni Görögországot.

A lengyelországi kontinensviadalra igyekvő U21-es válogatott nagyon fontos mérkőzést játszott Görögország ellen Gyirmóton. Robert Kilin szövetségi edző csapata négy mérkőzés után négy ponttal rendelkezett, így mindenképp győznie kellett, hogy még esélye legyen odaérnie a csoport második helyére.

Csütörtökön nagyon peches körülmények között kapott ki a csapat 3-0-ra Izraelben. Az odaút során kilenc játékos kapott gyomorrontást, így ők pályára sem tudtak lépni. Végül egy mezőnyjátékossal és egy kapussal a kispadon indultunk neki a mérkőzésnek.

A hétfői mérkőzésen látszott az együttesen, hogy még nincsenek száz százalékos állapotban a játékosok. Az első félidőben nem játszott jól a csapat, a görögök több veszélyes akcióval jelentkeztek. A játékrész utolsó percében mégis sikerült megszerezni a vezetést. Egy védelmi hiba után Mervó passzolt Kalmárhoz, aki higgadtan csavart a hosszú felsőbe (1-0).

A második játékrész rögtön kapuscserével indult, Nagy helyett Banai érkezett. A Vasas kapusa is betegséggel küszködött, nem bírta folytatni a játékot.

Az utolsó 45 percben már jobban játszott a válogatott, mégis sikerült egyenlíteniük a görögöknek. Bese hozott össze egy tizenegyest, amelyet Ioannidis higgadtan értékesített (1-1). A döntetlen szagú mérkőzést azonban sikerült megnyernünk. Egy szabadrúgást követően Bese fejesét előbb védte a kapus, a kipattanót azonban az MTK jobbhátvédje a léc alá lőtte (2-1).

A nemzeti csapat öt mérkőzés után hét ponttal a csoport negyedik helyén áll, hátránya egy pont az egy meccsel többet játszó és második helyezett Albániát.

Eredmény – U21-es Eb-selejtező, 4. csoport

Magyarország – Görögország 2-1 (1-0)
Gólszerző: Kalmár (45.), Bese (78.) illetve Ioannidis (75. – büntetőből)

Magyarország: Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) – Bese Barnabás, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Hangya Szilveszter – Forgács Dávid (Varga Szabolcs, 61.), Kocsis Gergő – Gera Dániel, Sallai Roland (Bobál Dávid, 82.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik