Foci

Ibrahimovicék eldönthették volna a továbbjutást, de nem tették

A svéd válogatott kis túlzással már padlóra küldte Dániát, ám a házigazda kiengedett a meccs végére. Svédország így is 2-1-es előnyből várhatja az Eb-pótselejtező visszavágóját, de a párharc még teljesen nyílt.

Bár a hazai pályán játszó svéd labdarúgó-válogatott volt kezdeményezőbb a dánok elleni találkozón (érdekesség, SWE-DEN meccs volt), az első igazán komoly gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, de Bendtner hiába bújt ki a védője mögül, nem találta el a kaput. Jött is a hidegzuhany a szünet előtt Dánia számára, ugyanis szép jobboldali akció után Forsberg kapásból a vendégek hálójába lőtt.

A svédek első gólja:

A második félidő is rosszul indult dán szempontból: az 50. percben Ibrahimovic talált be büntetőből. Sőt, a hórihorgas támadó nem sokkal később akcióból is betalált, de azt – jogosan – nem adták meg les miatt.

Kicsit felpörgött a történtek után a vendégcsapat, de ez csak helyzetecskékben mutatkozott meg, nem igazán volt benne a meccsben, hogy szépítenek Morten Olssen fiai. Ugyanakkor nem adták fel, ennek pedig gól lett az eredménye, egy szöglet után lefejelt labdát Jörgensen kotort a kapuba a 80. percben.

Nagyot változott a játék képe, már a dánok voltak veszélyesebbek a lefújásig és ugyan újabb gólt már nem szereztek, a 2-1 után ők sem lehetnek teljesen csalódottak, még abszolút nyílt a párharc.

Eredmény – Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés

Svédország – Dánia 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Forsberg (45.), Ibrahimovic (50. – 11-esből) illetve Jörgensen (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik