Foci

Storck: Továbbra is Norvégia az esélyesebb

A válogatott szövetségi kapitánya boldog, de tudja, még nincs vége a párharcnak.

Labdarúgó-válogatottunk hősiesen küzdve győzelmet ért el csütörtök este Oslóban, és előnnyel várhatja a vasárnapi visszavágót.

Bernd Storck a meccs utáni sajtótájékoztatón emlékeztetett, nem szabad elfelejteni, hogy még egy nagyon hosszú kilencven perc vár a csapatra.

Nagy siker a mostani győzelmünk, de már a hazai mérkőzésre kell összpontosítanunk. Végig fegyelmezetten játszottunk, ugyanakkor el kell ismerni, hogy szerencsénk is volt, már a mérkőzés elején gólt szerezhettek volna a norvégok, de Király Gábor nagyot védett.

– idézte a szakembert az mlsz.hu.

A siker kulcsa a csapat hozzáállása volt, többen jó teljesítményt nyújtottak, Gera Zoltán például egészen kiválóan futballozott, szomorú vagyok, hogy nem számíthatunk rá a visszavágón. Még semmi sem dőlt el, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, addig nincs értelme távolabbra tekinteni. Picit azért javultak az esélyeink, de most sincs veszítenivalónk, a rivális az esélyesebb.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Per-Mathias Högmo, a norvég válogatott szövetségi kapitánya higgadt maradt a lefújást követően. Véleménye szerint nem történt tragédia azzal, hogy vesztesen hagyták el a játékteret.

Még csak a felén vagyunk túl a párharcnak. Jól játszottunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, de nem sikerült betalálnunk. Továbbá a Napnál is világosabb, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt. Nagyon várjuk a magyarországi visszavágót, nem tragédia ez az 1-0-s vereség, mert gondoljuk csak el, mit fognak érezni a magyarok, ha gólt kapnak, mert tudják majd, amennyiben még egy gólt kapnak, kiesnek

– vélekedett a tréner.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik