Foci

Fülöpért is játszik ma a válogatott Norvégiában

Várhatóan gyászszalagot viselve lép pályára csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtező első, oslói felvonásán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékosok, akik a délelőtti séta után a szállodába visszatérve az internetes portálokon keresztül értesültek egykori társuk haláláról, megdöbbentek, és lesújtotta őket a gyászhír.

Juhász Roland, a magyar válogatott védője – aki eltiltása miatt a norvégok elleni pótselejtező csütörtöki első mérkőzését kihagyja – a Facebookon emlékezett:

Drága barátom! Együtt indultunk el az úton, együtt tervezgettük a foci utáni életet is, a továbbtanulást, a jövőt… és ma, ismét egy közös mérföldkő előtt állunk, egy nagy lehetőség kapujában, de te már nem vagy velünk. Elmondhatatlan fájdalom ez, de a szívünkben velünk vagy, még elszántabbak vagyunk, hiszen érted is játszunk ma! Nyugodj békében Marci!

A csütörtökön 32 évesen elhunyt 24-szeres válogatott kapusnál 2013 júniusában diagnosztizáltak rákbetegséget. Halálát követően a brit futballtársadalom java a Twitteren emlékezett meg a magyar hálóőrről.

A norvégok elleni párharc első felvonása 20.45-kor kezdődik a 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik