Foci

Storck: Az idegenben lőtt gól duplán számít

A magyar válogatott kapitánya már tudja a kezdőt, de még nem árulta el.

Csütörtökön Oslóban vendégeskedik a magyar labdarúgó-válogatott, amely Norvégiával küzd meg az Európa-bajnoki pótselejtezőben. Ennek apropóján tartott szerda kora este sajtótájékoztatót az odavágó helyszínén Bernd Storck, a mieink megbízott szövetségi kapitánya. A német szakember elmondta, ő már tudja a magyar csapat kezdőjét, de nem árulja el. Ami biztosnak tűnik, hogy Király Gábor áll majd a kapuban, őt hosszan méltatta Storck és kiemelte, hogy maximálisan megbízik benne.

A párharc kapcsán elmondta, ha a nemzetközi porondot vesszük alapul, akkor előrébb jár szerinte a norvég futball, de „minden a pályán dől el”.

Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mert a győzelem lenne a legjobb eredmény. Fontos, hogy kibekkeljük majd a ránk nehezedő nyomást, de természetesen az előre játékot sem szabad feladnunk. Számunkra egy idegenben lőtt gól duplán számít, ezért minden adandó lehetőséget ki kell használnunk.

Fotó: dagbladet.no
A norvég kapitány a szerdai sajtótájékoztatón Fotó: dagbladet.no

Per-Mathias Högmo, a norvég válogatott kapitánya természetesen elmondta, hogy csapatát fűti a bizonyítási vágy, illetve Storckhoz hasonlóan már ő is tudja a kezdő tizenegyet, de nem akarja, hogy a futballisták “kiengedjenek”, ezért csak a meccset megelőző értekezleten árulja el nekik a döntését.

Ennél azonban hosszabban beszélt arról, hogy miért kerül nagyon közel ahhoz az északi együttes, hogy 16 éve után ismét ott legyen az Eb-n:

Volt pár remek edzésünk, és szerencsére egyre jobb a játékosállományunk, egyre magasabb szinten játszanak a labdarúgóink. Én csak összerakom őket egy csapattá. Volt egy jó időszakunk, majd nem követtük a nemzetközi focit, az pedig elszaladt mellettünk mi meg lemaradtunk. Az utóbbi években már fókuszba került az utánpótlás és ennyi idő után Eb-pótselejtezőt játszhatunk.

Ami a párharcot illeti, Högmo szerint vasárnapig felesleges a találgatás, akkor fog csak eldőlni, hogy melyik csapat jut majd ki a tornára:

Egy fizikálisan erős csapattal találkozunk. Van pár képzett játékosuk is, szóval egy rendesen felkészített együttesre számítunk.

A párharc első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik az 1926-ban megnyitott és legutóbb 2013-ban felújított, 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

A magyar kezdő az MTI szerint

Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida – Németh Krisztián, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik