Foci

Dzsudzsák örül neki, hogy lenéznek minket a norvégok

Bernd Storck azt szeretné, ha idegenben is betalálna a magyar válogatott.

Hétfőn délután, Telikben tartott sajtótájékoztatót a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőre készülő labdarúgó-válogatott: a megbízott szövetségi kapitány, Bernd Storck mellett Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Szalai Ádám állt az sajtó rendelkezésére.

A német szakember – aki a kerethirdetésnél okozott pár meglepetést – azt mondta, elégedett a múlt hét munkájával és örül neki, hogy van két további nap a taktikai felkészülésre. Korábban írtunk arról is, hogy a kerettagok 30 oldalas olvasmányt kaptak az ellenfélről.

Ami az első összecsapást illeti, Storck elmondta miben bízik:

Hogy elfogadnám-e a döntetlent? Nehéz ezt most mérlegelni, de a jó kiindulópont nagyon fontos. Szeretnénk gólt szerezni, és lehetőleg elkerülni, hogy az ellenfél betaláljon. Meg kell szerveznünk a védekezést, de a támadást sem akarjuk elhanyagolni

– idézi a Nemzeti Sport Storckot, aki elégedett az erőnléti felméréssel, melyen azt akarta megtudni, hogy hogyan tudnak regenerálódni a játékosok az első és a második mérkőzés között.

A játékosaink nem lassúak, igen gyorsak, nemzetközi szinten jó minőségű labdarúgóink vannak. A kezdő tizenegyet nem szeretném most elárulni, de a szakmai stábbal nagyjából tisztában vagyunk a felállással, kilencven százalékban már megvan, hogy kezdünk.

Az egyik, ha nem a legmeglepőbb név a szűk keretben kétségkívül Kleinheisler Lászlóé. A kapitány azt felelte ezzel kapcsolatban, hogy az U21-ből ismeri a fiatal játékost, a múlt héten elemezték a teljesítményét és az alapján döntöttek a behívásáról.

Fotó: MTI
A magyar válogatott hétfői edzése Telkiben Fotó: MTI

Dzsudzsák Balázs nem kertelt:

Örülök, hogy lenéznek minket a norvégok

– mondta a csakfoci.hu cikke szerint. Hozzátette, fontos, hogy idegenben gólt szerezzen a csapat, de ha esetleg 0-0 lesz, és itthon sikerül kiharcolni a továbbjutást, azzal is elégedettek lesznek. A nagy visszhangot kiváltó stábcseréről nem kívánt bővebben beszélni, mindenki a meccsekre fókuszál és azon van, hogy sikerüljön kijutni az Eb-re.

Az utolsó két válogatott meccsen nem tudtam annyit hozzátenni a csapat játékához, mint amennyit vártam, ezért szeretném most góllal, gólpasszokkal meghálálni a kapitány bizalmát. A csapat élére szeretnék állni.

Szalai Ádám arról beszélt, hogy a kapitány hívta, így jött, hogy a csapat segítségére legyen. Amíg nem hirdették ki a szűk keretet, addig megbeszélte egy norvég csapattársával, aki nem lesz ott a pótselejtzőn, hogy az egyik meccset nála, a másikat Szalainál nézik meg. Ettől a csapattárstól tudta meg azt is, hogy:

Nem néznek le minket, csak a sajtón keresztül akarnak nyomást gyakorolni ránk.

Németh Krisztián eddig az amerikai kupadöntőt tekintette pályafutása legfontosabb meccsének, de a norvégok elleni párharc összecsapásait előrébb tenné. Az ilyen találkozókért kezdtek el futballozni – mondta.

Az első mérkőzést november 12-én rendezik Oslóban, a visszavágót pedig 15-én a Groupama Arénában. Mind a két összecsapás kezdési ideje 20.45.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburg), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik