Foci

Alsóházi rangadót nyert meg az újonc

A góllövőlista második helyezettje sem tudott segíteni a baszk gárdán.

Péntek este megkezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulója. A nyitómérkőzésen a hat ponttal álló Las Palmas fogadta a kilenc egységgel rendelkező Real Sociedad csapatát. Az egy győzelemmel rendelkező hazaiak szerezték meg a vezetést a 28. percben.

Egy jobb oldalról érkező beadás után Vicente Gomez fejjel hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jonathan Vierát, a támadó pedig hat méterről nem hibázott (1-0). A kiegyenlített első félidő további gól nem hozott. A folytatásban hamar megduplázta az előnyét az újonc.

Az 51. percben Sergio Araujo kapott egy kiváló indítást, majd Diego Reyes szorításában a tizenhatoson belülről Geronimo Rulli kapus hálójába lőtt (2-0). A vendégeknél hiába játszotta végig az összecsapást a góllövőlista második helyen álló Imanol Agirretxe, sem ő, sem a társai nem tudtak túljárni Javi Varas eszén.

Győzelmének köszönhetően a Las Palmas megszerezte második győzelmét, így pontszámban beérte baszk riválisát a tabellán. A kilenc pontos vendéglátók a 18. helyen állnak, míg Sociedad a 16.

Eredmény – La Liga, 11. forduló

Las Palmas – Real Sociedad 2-0 (1-0)
Gólszerző: J. Viera (28.), S. Araujo (51.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik