Foci

Ha Királyon múlna, 45 évesen is védene a válogatottban

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Király Gábor nem érez nagyobb nyomást magán, mint más mérkőzések esetében.

Minden meccs fontos, ez sem más

– mondta az MTI-nek a csapat Hadtörténeti Múzeumban tett szerdai látogatása után a Szombathelyi Haladás 39 esztendős hálóőre arra felvetésre, hogy a jövő csütörtökön és vasárnap esedékes két találkozó a legfontosabb-e a pályafutása során a nemzeti együttesben.

A Hadtörténeti Múzeumban járt a válogatott:

A 99-szeres válogatott játékos hozzátette, nem érzi, hogy ez lenne az utolsó lehetősége kijutni nagy nemzetközi tornára, mert mint megjegyezte, ha 45 évesen még véd, ő akkor sem fogja lemondani a válogatottságot, mert élvezi a futballt.

Király a riválissal nem kívánt foglalkozni, mindössze annyit mondott, az oslói hideg nem jelenthet gondot, mivel késő ősszel már mindenhol hűvös van.

Hétfőig a regenerálódásé volt a főszerep, mától viszont intenzívebb munka zajlik. Fizikálisan mindenki rendben van, de ez így normális a szezon jelenlegi szakaszában. Szerencsés, hogy a hétvégi bajnoki forduló elhalasztásával több idő van felkészülni

– mondta a sárga lapjai miatt egy találkozóra eltiltott Juhász Roland, aki megjegyezte, szörnyű lesz kívülről nézni az első, oslói meccset.

Az északi együttesről úgy vélekedett, hogy csapatként egységes, de egyénileg nem kiemelkedő játékosok alkotják, akik viszont fizikálisan rendkívül erősek.

Mindig fontos az idegenbeli gól, de nem szabad feladnunk a biztos védekezést ennek érdekében.

Nagy Ádám legnagyobb pozitívumként arról számolt be, hogy az átalakult szakmai stáb ellenére nem változott a felkészülés. Megjegyezte, egyelőre nem érzi, hogy nyomás lenne rajtuk, de szerinte ahogy közeledik a meccs, úgy lesz egyre nagyobb a bizonyítási vágy bennük, hogy megmutassák: ott a helyük a 2016-os franciaországi kontinensviadalon.

Az Eb-pótselejtező első felvonására jövő csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik