Foci

Hálát adott az MLSZ-nek Bernd Storck

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott OTP Bank Ligában szereplő kerettagjainak fizikai állapotát, állóképességét mérte fel Bernd Storck szövetségi kapitány és stábja kedden a Vasas Pasaréti Sportcentrumában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a teszteket Victor Moore erőnléti edző vezetésével két turnusban végezték a játékosok, akik rövid bemelegítést követően előbb különböző intenzitású, rövid sprinteket – 10, 20 és 30 méter – teljesítettek a fotocellás mérőkapuk között, majd az orvosi stáb rögzítette a labdarúgók pulzusértékeit és vérmintákat vett tőlük.

Ezt követően hosszabb távú futásokra – 4×1200, 1600 és 2000 méter – került sor, amelyet ismét pulzusmérés és vérvétel követett.A német szakvezető elmondta, ez a Bundesligában is alkalmazott felmérő azt a célt szolgálja, hogy pontos képet kapjon a futballisták fizikai állapotáról és az eredmények ismeretében személyre szabhassa a játékosok feladatait a jövő csütörtökön esedékes oslói első mérkőzésig.

Azért vagyok különösen hálás, hogy összejöhetett az egy héttel megtoldott felkészülési időszak, mert éppen az ilyen típusú, számunkra fontos vizsgálatokat nem lett volna lehetőség elvégezni, ha nincs az e heti összetartás

– fogalmazott Storck, aki 18 órától már normál edzést tartott a kerettagoknak.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Storck szerint szó sincs arról, hogy a magyar játékosoknak rossz lenne az erőnlétük, a felmérések azt a célt szolgálják, hogy mindenkiről pontos adatokat kapjon, így a következő időszakban optimális edzésmunkát végezhessenek a futballisták.

Sallai Roland, a Puskás Akadémia támadója elhagyta az edzőtábort és visszatért klubcsapatához, amellyel szerdán az Ifjúsági Ligában lép pályára.

Fontosnak tartottam, hogy megismerkedjen a válogatott légkörével, de számára nagyon fontos a Celtic elleni mérkőzés, így a klubbal abban egyeztünk meg, hogy ott már számíthat a játékára

– fogalmazott Storck.

Az Eb-pótselejtező első felvonására jövő hét csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik