Foci

Pitbull fektette két vállra a Farkasokat

Samir Handanovic elképesztő bravúrjai is kellettek az Inter győzelméhez.

Szombat este rendezték az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójának egyik rangadóját. A torinói derbi után találkozott egymással az Internazionale és az AS Roma. A mérkőzés előtt a fővárosi csapat állt listavezető helyen 23 ponttal, míg az Inter kettővel volt mögöttük.

Mohamed Salah és Edin Dzeko révén a Farkasok veszélyeztettek az elején, majd nagyon közel álltak a vezető gól megszerzéséhez. Előbb Maicon lövésénél védett hatalmasat Samir Handanovic, majd Danilo D’Ambrosio mentett óriásit a bosnyák csatár elől.

Fél óra játék után aztán némi meglepetésre a hazaiak kerültek előnybe. A Pitbull becenévre hallgató Gary Medel lökete kötött ki a jobb alsóban.

A fordulás után is a szlovén kapus tartotta meccsben Roberto Mancini csapatát, megbabonázta a római támadókat. Bő negyed órával a vége előtt a fővárosiak karmestere, Miralem Pjanic a kiállítás sorsára jutott. Győzelmének köszönhetően az Inter a tabella élére ugrott, de a Napoli és a Fiorentina egy esetleges vasárnapi sikerrel letaszíthatja onnan.

Eredmény – Serie A, 11. forduló

Internazionale – AS Roma 1-0 (0-0)
Gólszerző: Medel (31.)
Kiállítva: Pjanic (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik