Foci

A Fradi kiütötte a Vasast, a hajrában fordított az Újpest

Ferencvárosi TC Leandro (Array)
Ferencvárosi TC Leandro (Array)
34 mérkőzés óta veretlen a Ferencváros.

Négy mérkőzéssel zárult szombat kora este az OTP Bank Liga 14. fordulója. A listavezető Ferencváros nagyon simán győzött a Vasas ellen. A második percben Ramírez beadása után Sesták senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. A 23. percben Varga Roland is betalált, majd három perccel később az ő beadását sodorta be Leandro.

A szünet után azonnal szépített az angyalföldi csapat, a néhány pillanattal korábban beálló Ubiparip csavart Dibusz kapujába. A játékrész közepén Varga újabb gólt szerzett, majd a végig kiválóan futballozó Ramírez is betalált. A zöld-fehérek egy döntetlen mellett tizenhárom alkalommal hagyták el győztesen a pályát.

Az Újpest hamar hátrányba került a sereghajtó otthonában, Birtalan már az ötödik percben előnyhöz juttatta a Békéscsabát. A lilák azonban a hajrában három gólt szerezve megfordították a mérkőzést. A 76. percben Diagné egyenlített, majd Perovic és Balogh góljai három pontot értek.

A Videoton a második hazai mérkőzését is megnyerte Horváth Ferenc irányításával. Grumic góljával a Diósgyőr került előnybe a Sóstói Stadionban, azonban a félidőben beálló Sejben rögtön egyenlített. A mindent eldöntő gólt Nego szerezte húsz perccel a vége előtt.

Folytatta kiváló szereplését a Haladás. Mészöly Géza csapata Gaál találatával múlta felül az MTK-t az Illovszky Stadionban. A szombathelyi gárda harmadik a tabellán a Fradi és Paks mögött.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

Ferencváros – Vasas 5-1 (3-0)
Gólszerző: Sesták (2.), Varga (23., 67.), Leandro (26.), Ramírez (81.) illetve Ubiparip (46.)
Békéscsaba – Újpest 1-3 (1-0)
Gólszerző: Birtalan (5.) illetve Diagné (78.), Perovic (86.), Balogh (90.)
Videoton – Diósgyőr 2-1 (0-1)
Gólszerző: Sejben (47.), Nego (70.) illetve Grumic (44.)
MTK – Haladás 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gaál (76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik