Foci

Németh bombagólt lőtt, de maratoni büntetőpárbajban búcsúztak

A Sporting Kansas City tizenegyesrúgásokat követően kikapott a Portland Timbers vendégeként az MLS rájátszásában, és ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Németh Krisztián együttese a nyugati főcsoport hatodik helyén kvalifikált a play-offba, ahol a legjobb nyolc közé jutásért a Portlandet kellett volna legyőzniük magyar idő szerint péntek éjjel.

Az első játékrészt követően 0-0-s döntetlen állt az eredményjelzőn, majd a térfélcserét követően a hazaiak hamar megtörték a gólcsendet.

A Kansas három perccel a rendes játékidő vége előtt Ellis találatával egalizált, így jöhetett a kétszer 15 perces ráadás.

Hét perc telt a hosszabbításból, amikor Németh kapott labdát a büntetőterületen belül, majd egy finom csel után kíméletlenül bombázott a bal felső sarokba.

Az utolsó percekre lehozta a magyar csatárt és védőt küldött be helyére a vendégek trénere, a Portland viszont a 118. minutumban Urruli találatával büntetőkre mentette a mérkőzést.

A tizenegyeseknél 5-5 rúgó után továbbra is döntetlenre álltak a felek, így hirtelen halál döntött a továbbjutás sorsáról. 

A Kansas a kilencedik körben megnyerhette volna a találkozót, de Abdul Salaam büntetője mindkét kapufát érintve végül nem a gólvonal mögött kötött ki.

Végül a kapusok lövései bizonyultak sorsdöntőnek, Kwarasew értékesítette a sajátját, Kempin pedig hibázott, így Németh Krisztiánéknak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

Eredmény – MLS, rájátszás, nyolcaddöntő:

Portland Timbers-Sporting Kansas City 1-1 (0-0) – hosszabbítás után 2-2, tizenegyesekkel 7-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik